Plnené rolované bravčové karé po sedliacky fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed ...rolované bravčové karé, ktoré som plnila údenou a neúdenou klobásou a jaternicou...
porcií
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Bravčové karé som umyla , utrela a pokrájala na plátky...pripravila som si aj domáce prošuto
-
2
prošuto som nakrájala na tenké plátky..
-
3
všetky plátky karé som naklepala na tenko...osolila, okorenila..uložila som ich tak, aby sa jednotlivé kúsky prekrývali...
-
4
pliecko som zomlela, osolila, okorenila, pridala som cesnak pokrájaný na drobno...
-
5
na karé som uložila polovicu mletého mäsa a uložila som na to prošuto..
-
6
položila som do radu klobásu neúdenú, klobásu údenú a jaternicu...urobila som ešte ďalší rad a pomedzi som uložila druhú polovicu mletého mäsa...
-
7
za pomoci fólie som zrolovala tak, že konce treba založiť, aby počas pečenia šťava zostala vo vnútri a nevytiekla na plech...i tak sa niečo dostane von..zabaliť treba na pevno..keď som mávala bravčovú sieťku, balila som roládu do nej...teraz som nemala...ale môžte roládu zviazať aj potravinárskym špagátom, ak sa chcete poistiť..
-
8
trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a roládu som piekla na plechu 60.min..potom som fóliu rozstrihla a nechala voľne ...vrátila som ju do trúby a počas pečenia na 200 st. som ju podlievala vytečenou šťavou ešte 15.min.
-
9
dopečenú roládu som nechala 15.min postáť, aby sa vstrebala šťava do mäsa...
-
10
potom som ju pokrájala na plátky...podávala som k nej zemiakovú kašu..
-
11
prajem vám dobrú chuť..
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
☆ ☆ ☆ ☆ ☆