Cestoviny s kyselkastou omáčkou

m0nika - fotkaM0nika, 16. novembra 2010 12:33
Ďalšie recepty »
Cestoviny s kyselkastou omáčkouFoto: m0nika

Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku. Toto je výsledok:

15-20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali olej. Množstvo podľa potreby a uváženia.

  2. 2

    Medzičasom si pripravíme omáčku: Na panvici osmahneme na malé kúsky nakrájanú slaninku a diétnu salámu. Zároveň si v panvici necháme zovrieť smotanu na varenie, do ktorej sme pridali bambino a sójovú omáčku. Pridáme sterilizované šampiňóny a kukuricu aj s nálevom a okoreníme. Soliť netreba. Pridáme slaninku so salámou a necháme prejsť varom. V prípade potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody.

  3. 3

    Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou a pred jedlom si poprajeme dobrú chuť :-)

  4. 4

    Zistili sme, že hríby boli sladko-kyslé, preto aj omáčka bola kyselkavá, ale bolo to dobré. A zhodli sme sa na tom, že kvôli vôni by bolo super pridať aj zopár sušených hríbikov a kvôli farbe nejaký zelený "lístok"...

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist