Golonkov puk

ursula4 - bez fotkyursula4, 23. januára 2011

Už dávnejšie p.Golonka pripravoval toto jedlo v TV a môžem vám povedať že je výborné.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 kelímok
  podla chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme,osolíme,okoreníme a obalíme:najskôr v strúhanke,vo vajíčku a na koniec hladkej múke.Obalené rezne vypražíme na oleji.

  2. 2

    Zo zeleniny pri udusíme lečo,rozmixujeme,pridáme smotanu,cukor a ocot podľa chuti,aby omáčka bola sladkokyslá.Ak chceme mať omáčku pikantnú,pridáme feferónku.Všetko dohromady necháme prevrieť a je hotovo.

  3. 3

    Ako prílohu používam zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

bojar
nie je ten obal uvedený obrátene?
ursula4
@bojar ,ten trojobal je uvedený správne.Keď sa obalí na konci v múke,nebudú tie rezne tak masné ,ako keď je na konci strúhanka
evanaaa
Ten obal až na tú múku je podobný ako pri " obrátených " rezňoch. A omáčka - príloha nemusí byť zlá, ak chutí takému gurmánovi.
spiso
Vyzerá dobre ale najprv to vyskúšam
elisticka
@Ursula4 aj ja som to robila podla Golonku naozaj to bolo vyborne odporucam varechacom nech si uvaria....

ursula4
@elisticka asi máme rovnaké chute,aj my sme mali dnes na obed tento puk a naša návšteva sa len oblizovala a hlavne že si pýtala recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia