Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2,5 dl |
|
| 1 ks stredný uvarený |
|
| 5 PL (alebo roztopené maslo) |
|
| 1/2 kocky |
|
| 1 ks |
|
| Vanilkový krém: | |
| 1 l |
|
| podľa chutí |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| podľa chutí |
|
Postup
-
1
Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások vlejeme do preosiatej múky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste nakysnuť.
- 2
Potom z cesta berieme malou lyžičkou namočenou v roztopenom tuku kúsky vo veľkosti orieška a kladieme na vymastený plech. Boky ešte potrieme tukom, aby sa nepozlepovali a necháme na plechu trocha podkysnúť. Upečieme.
- 3
Alebo môžme cesto roztlačiť na vymastený plech a ostrožkou ho pravidelne pokrájať. /To bolo aj v mojom prípade/.
- 4
Vanilkový krém: mlieko, žĺtky ,múku, cukor dobré premiešame a za stáleho miešania uvaríme krém. Môžme ochutiť rumom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu