Cigánske lángoše

pindo - bez fotkypindo, 25. januára 2014
Cigánske lángoše
Foto: pindo

Sú veľmi jednoduché a rada ich robím,moje deti ich obľubujú.Sú v zahraničí,ale keď prídu domov,tak bez týchto lángošov to proste nejde.

25 ks
porcií

Suroviny

150 ml
1,5 lyžička
40 g
1 kg
6 dcl
 kto chce




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások z mlieka,cukru a droždia

  2. 2

    Medzitým si zmiešame suroviny na cesto ( múku a vodu ) a pridáme potom kvások a vymiesime si cesto,ktoré necháme vykysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme bochníky.Tie potom jemne natiahneme na tvar lángošov a pečieme v rozohriatom oleji.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
a preco ciganske? take, my gadzovia, robievame doma, su vyborne :)
from
ani ja nechápem prečo cigánske aj u nás sa robia presne také.
yogicek
kimlo - "nech toho, ještě tě zavřou". (slunce, seno a pár facek)
tiginko
cigánske-necigánske, zvláštne je na nich to, že okrem droždia je tam aj kvások. To tam naozaj dávate obaja, čo tvrdíte, že robíte presne také isté? Zaujímalo by ma, či je rozdiel v chuti medzi klasickými a kváskovými, alebo len rýchlejšie vykysnú
evanaaa
@tiginko , len či je to kvások, alebo len nakysnuté droždie, nezdá sa mi, že by tam bol okrem kvasníc aj zvlášť kvások, no na to by nám mohol odpovedať @pindo , možno sa ja mýlim.
tiginko
máš pravdu @evanaaa , je pravda, že som sa sústredila na suroviny a nie na postup. V tom prípade je to trochu zmätočný zoznam surovín...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia