Husár marš fotorecept

jody - fotkajody, 18. marca 2013
Husár marš (fotorecept)
Foto: jody

Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal.
800 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kolienka (také tie mini) spravíme rovnako, akoby sme v trúbe urobili tarhoňu - v pekáči rozpálime olej, opečieme na ňom cibuľu a nasypeme na to neuvarené kolienka. Necháme chvíľku opekať, kým nechytia farbu, potom zalejeme vodou, posolíme a uvaríme/upečieme do mäkka.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť zemiaky v šupke. Medzitým si na panvici udusíme cibuľu so slaninou.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme morčacinu a keď sa zatiahne, posolíme. Dáme aj trochu kurkumy.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso zasypeme na drobno nakrájaným zelerom (prípadne nastrúhaným), hodnou dávkou petržlenovej vňate a trochou kardamónu.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mäso dusí, očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Udusené mäso šupneme do pekáča k hotovým kolienkam.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V panvici po mäse opečieme na troche oleja zemiaky a zaprášime ich paprikou. Nakoniec všetko zmiešame dohromady.

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Baštíme s čalamádou. Dobrú chuť. :-)

    Husár marš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
je otázne, čo je nesúrodé... a áno, bol to čistý experiment, ale prečo by to hneď mala byť gebuzina? a nemusí to všetkých zaujať, ani sa tu nikto nemusí váľať od nadšenia, ale vopred odsúdiť kombináciu surovín... hm, tak neviem, nie je to nedostatok predstavivosti? (ospravedlňujem sa, som sa rozšupla, ale zasa ma jedna osoba na vareche vytočila...)
Kto Ťa vytočil? Kašli na to. Kto nazve jedlo gebuzinou, ten nie je hodný ďalšieho komentára. Práve o takýchto receptoch by to malo byť. Niečo skúsim, podarí sa, nepodarí - ale podelím sa o skúsenosť. Len tak ďalej, u mňa boduješ.
náhodou ja mám klasický granadír rada a koľko krát sa stalo, že sme mali mäso z predošlého dňa a môj muž si naložil mäso a k tomu granadír ako prílohu... nikdy ma síce nenapadlo robiť to takto spolu, ale o tom to je, že niekoho to napadne a urobí... podľa mňa dobré... a najbližšie urobím cestoviny podľa teba, už som o takej príprave čítala, teraz to aj vidím :-) a zdá sa mi to fajn....
Ja mám veľmi rád klasický granadír , ale pochopím , že niekto si chce nakloniť človeka , alebo ľudí čo jedlo bez mäsa pokladajú za nejedlé.No a takto sa stane prudko jedlým aj granadír aj keď už pochodujú husári.
Dělávám náš grenadýr, někdy halušky s těstovinama, jindy halušky s bramborama, cibulí s paprikou. Díky za připomenutí a za trochu jiné provedení:-)
@jody , marš ma zaujal a vyskúšam, díky za inšpiráciu, @kucharrybar má pravdu, nenechaj sa blbými poznámkami vytočiť a@keber , prosím ťa, to krásné dievčatko v tvojom profile je živé, alebo je to bábika? Nemožem sa na túto modroočku vynadívať:), tak moc je krásna
@joel toto je aplikovaná experimentálna variácia na jedlo. Vôbec si
to nevzal s rezervou , ale povedal si svoj názor na tento "experiment ",za čo tu budeš pykať. Keď nechváliš , zdrž sa komentára . Čo nevieš , že kritika je tu neprípustná ? Všetko je O.K , všetko sa ukladá , všetko sa chváli. Ináč nepatríš do varechy.
recept vyzerá náhodou veľmi zaujímavo určite niečo podobné vyskúšam klasického granadíru som už prejedená a verzia s morčacím alebo kuracím mäskom nie je na zahodenie. :D Kritika má byť vždy mierená dobre skôr poradiť a nie zhodiť recept... pokiaľ človek neochutná nemôže vedieť, ako to chutí. Koľkokrát som sa takto prekvapila, napríklad ešte ako úplne malá som odsudzovala paradajkovú polievku a po prvom ochutnaní som na nej dodnes závislá :D
Veľmi ma zaujali Vaše recepty a preto ma prekvapil komentár od joel až natoľko, že som sa včera zaregistrovala na varechu a musela som reagovať. Naozaj oceňujem snahu každého, kto je ochotný podeliť sa o svoje skúsenosti a experimenty v kuchyni, vo Vašom prípade aj s krásnym foto postupom. Preto nechápem takéto reakcie a veľmi ma mrzí, že za snahu príde takáto "odmena". Chcem vyjadriť svoj obdiv a vďaku hlavne za takéto recepty, aké pridávate Vy jody a dúfam, že negatívne reakcie Vás neodradia.
P.S. Obdivujem aj Vašu fantáziu pri vymýšľaní názvov. Už len kvôli tomu sa oplatí čítať.

Pridaj komentár k receptu: