Foto: jody
Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kolienka (také tie mini) spravíme rovnako, akoby sme v trúbe urobili tarhoňu - v pekáči rozpálime olej, opečieme na ňom cibuľu a nasypeme na to neuvarené kolienka. Necháme chvíľku opekať, kým nechytia farbu, potom zalejeme vodou, posolíme a uvaríme/upečieme do mäkka.
-
2
Dáme variť zemiaky v šupke. Medzitým si na panvici udusíme cibuľu so slaninou.
-
3
Pridáme morčacinu a keď sa zatiahne, posolíme. Dáme aj trochu kurkumy.
-
4
Mäso zasypeme na drobno nakrájaným zelerom (prípadne nastrúhaným), hodnou dávkou petržlenovej vňate a trochou kardamónu.
-
5
Kým sa mäso dusí, očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Udusené mäso šupneme do pekáča k hotovým kolienkam.
-
6
V panvici po mäse opečieme na troche oleja zemiaky a zaprášime ich paprikou. Nakoniec všetko zmiešame dohromady.
-
7
Baštíme s čalamádou. Dobrú chuť. :-)
to nevzal s rezervou , ale povedal si svoj názor na tento "experiment ",za čo tu budeš pykať. Keď nechváliš , zdrž sa komentára . Čo nevieš , že kritika je tu neprípustná ? Všetko je O.K , všetko sa ukladá , všetko sa chváli. Ináč nepatríš do varechy.
P.S. Obdivujem aj Vašu fantáziu pri vymýšľaní názvov. Už len kvôli tomu sa oplatí čítať.