Boloňské špagety

uzaska - fotkauzaska, 20. februára 2013
Boloňské špagety
Foto: uzaska

Jednoduchá vegetariánska verzia

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 hrnčeka
1 ks
2 strúčiky
1 ks
70 g
3 dcl




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme (10 min. v osolenej vode).

  2. 2

    Na lyžici oleja orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, zamiešame. Ak je zmes príliš suchá, zalejeme ju ďalšou lyžicou oleja.

  3. 3

    Okoreníme troškou bazalky, oregana a mletého čierneho korenia. Pridáme suchý (neuvarený) granulát, minútu smažíme, pridáme lyžičku sójovej omáčky a vývar (bujón).

  4. 4

    Za občasného premiešania varíme 10 minút, pridáme malý pretlak a nakoniec povaríme ďalšie 3 minúty (resp. kým nemá omáčka solídnu konzistenciu).

Diskusia k receptu

fletch
dakujem za inspiraciu, sojovu drt som kupil zajtra vyskusame




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia