
Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...

Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...

Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

Šošovica s bulgurom
Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, zvyšnú nakrájanú zeleninu, ...

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...

Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...

Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Kuracie srdiečka na smotane s estragónom
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s...

Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou
Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v...

Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom
Z kuriatka budeme potrebovať prsia a stehná. Z kostí som urobila polievočku a kedže som si...

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

Plnený pečený chlieb
Veľká to dobrota a hlavne rýchla. Dávam to len na pripomenutie receptu Báčikova podrážka.

Bravčové plátky s rascou
Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...

Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom
Ako predloha mi bola Alfredo pasta, ale nahradil som si ju nasimi haluskami, pretoze pasty...

Brokolicovo-karfiolový šalát
Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo...

Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....

Gazdinkino tajomstvo
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami...

Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...

Vyprážané kuracie krídelká plnené kuracou pečeňou
Spomenula som si na dobrotu mojej drahej dobrej starej mamy, ktorou ma rozmaznávala v detstve na...

Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...

Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....

Palacinky s horúcimi jahodami
Prinášam vám dokonalý recept. Palacinky si môžete pripraviť na raňajky, ale aj na sladký obed....

Pleskavice s pohánkou
Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Zapekané cestoviny s klobáskou
Tieto cestoviny sú úžasne na chladne zimne vecere. Ja som ich dnes varila prvy krat a...

Špaldové lokše s makom
Jeden recept na lokše som už zverejnila, ale tento je jednoduchší a s cestom sa výborne...