Plnený chlieb
Plnený chlieb

Plnený pečený chlieb fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 7. júla 2020
Plnený pečený chlieb (fotorecept)
Foto: kvakac

Veľká to dobrota a hlavne rýchla. Dávam to len na pripomenutie receptu Báčikova podrážka.
Zdroj: Báčikova podrážka

1
porcia
3 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 krajec
1 ks
1 trojuholník
1 strúčik
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odkrojíme krajec chleba a vyrežeme z neho stred. Stred chleba natrieme syrom. Feferónku a cesnak nakrájame na drobno.

    Plnený pečený chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme olej a opražíme kôrku najskôr z jednej strany. Potom prevrátime na opačnú stranu a do stredu dáme vajce (bez škrupín).

    Plnený pečený chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hneď na to dáme cesnak a feferónku.

    Plnený pečený chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A rýchlo prikryjeme striedkou chleba. Natretú časť syrom dáme na vajce. Pritlačíme na chvíľu. Potom párkrát opečieme raz jednu stranu a potom druhú.

    Plnený pečený chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A dobrota je hotová, len sa pustiť do nej. Je to rýchle a hlavne dobré.

    Plnený pečený chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, krásně vymazlený, prudce jedlé foto a mslný jazýček!
1x kvakac
kvakac
@haji (7.7.2020 12:10)

Vďaka za koment. Ešte že to @kucharka ukázala čo varili, tak ani o tom neviem. Ledva som to našiel, čo bol takýto dobrý recept zapadnutý v prachu. Je to recept od @Misop za ktorý ďakujem.
kvakac
@skotova (7.7.2020 14:41)

Vďaka za koment. Keby som vedel že to aj nemecku robia, tak tam napíšem aj ich kuchyňu. Takto zužitkovali všetok starý chlieb. Prišlo to ako na zavolanie.
skotova
@kvakac (7.7.2020 15:18)
Ten název není jen tak. Kdysi jsme s manželem seděli v restauraci na Pancíři (jeden ze Šumavských vrcholů) a vedle seděli Němci a jedli "cosi" a smáli se, že mají kotletu bez masa, protože masa bylo minimum, zato více strouhanky a vajíček. Nás ten příběh velmi nadchnul a od té doby říkáme topinkám obaleným vajíčkem "kotlety bez masa".
evanaaa
Čím jednoduchšie, tým lepšie...niekdy si pochutnáme na obyčajnej hrianke natretej cesnakom, alebo vajíčkovom chlebe ako na rezni. A toto tvoje, čo si sem dal, je dôkazom toho, že chute sú rôzne.... a dobré.
kvakac
@evanaaa (7.7.2020 18:44)

Vďaka za koment. Niekedy človek ma všetkého dosť. Mne niekedy chutí maslový chlieb so šálkou studeného mlieka, bez varenia.
elenas
Opäť si chutné navarili, taká jednoduchá dobrota, vďaka za pripomenutie.
1x kvakac
kvakac
@elenas (7.7.2020 21:34)

Vďaka za koment. Veru jednoduché, rýchle a pritom dobré.
sracz
Gustušný a prudkojedlý "sen" každého chalupára či chatára! Tým svojim "dielom" Kvako kamarát si získavaš čím ďalej, tým viac obdivovateľov i spolugazdiniakov. Nech Ti to aj naďalej tak "šmačňe" varí a darí pri pevnom zdraví a silných nervoch!
1x kvakac
kvakac
@sracz (8.7.2020 02:54)

Vďaka za koment a prianie. Máš pravdu je to také chalupárske zdravé jedlo. Pri dobrej robote aj chutí ta ne.
kvakac
@siuuu (9.7.2020 15:01)

Vďaka za koment. U nás bude veru častejšie na stole.