Foto: kecemis
Kombinacia cerstvej cvikle a jablka dava lahodnu, mierne sladkastu chut.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900-1000 g surová |
|
1 ks stredná |
|
1-2 ks (alebo obyčajné) |
|
1-2 ks |
|
1.5 l |
|
|
|
3 PL |
|
250 ml |
|
2-3 PL strúhaný |
|
1/4 KL drvená |
|
|
Postup
-
1
Ocistil som cviklu a nakrajal na kocky. Cibulu som nasekal nadrobno, zemiaky som ocistil a tiez nakrajal na kocky. Jablko som zdral z koze a tiez nakrajal na kocky. Mnozstva na fotke su na dvojitu davku.
-
2
Do hrnca som dal vyvar, cviklu, zemiaky, cibulu a jablko, zamiesal a priviedol do varu. Varil som asi 20-25 minut aby bolo vsetko makke.
-
3
Za ten cas som si pripravil smotanu s chrenom a chilly paprickami. Dobre som to premiesal.
-
4
Ked moja zelenina zmakla, tak som ju rozmixoval ponornym mixerom. Priviedol som ju opat do varu, pridal balzamikovy ocot, sol a korenie. Pridal som asi polovicu pripraveneho mixu chrenu a smotany a odstavil som z tepla.
-
5
Na dekoraciu som opiekol male kocky cvikle na masle, asi 8 minut.
-
6
Podaval som polievku s oprazenymi kockami cvikle a na vrch som dal este lyzicku usetreneho chrenoveho kremu.
Diskusia k receptu