
Pao de queijo (pau di kejžu) - syrové žemličky z Brazílie
Toto obľúbené pečivko z Latinskej Ameriky som si všímala už dlhšie na internete, jednak milujem chuť...

Zapekané cestoviny s cuketou, baklažánom a mozzarellou
Milujem kombináciu zeleniny, syra a cestovín a preto som sa rozhodol zvoliť túto variantu. Ak...

Zapekané plnené šampiňóny portobello
Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť...

Slané bezlepkové slimáčiky
Tento recept má veľa rokov piekla som to ešte za slobodna a teraz som skúsila urobiť bezlepkový......

Smažené plněné tousty
Vajíčka se smetanou nebo mlékem osolíme a opepříme a vidličkou rozšleháme. Toustový chléb potřeme Lučinou, ...

Chilli zapekaná tortilla
Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom,...

Osviežujúci bulgurový šalát
Keďže je zima zatiaľ dosť teplá, skúsim dnes niečo osviežujúce - variabilný bulgurový šalát s cesnakom,...

Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob
Máme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj...

Šunkovo-syrové rožky na výlety
Rožteky ideálne na výlety, lebo všetko dôležité je zabalené a zapečené vnútri.

Farfalle s gorgonzolovou omáčkou
Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)

Zapekané slané palacinky
Áno viem, už existuje veľa receptov, ale predsa ho zverejním, možno sa nájde niekto...

Kuymak/ Kujmak
Velmi jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo :-) Pripravuje sa často na raňajky alebo aj pre...

Kokosový cheesecake
Hľadala som nejaký recept na poriadne kokosový cheesecake ale žiaden nebol úplne podľa mojich predstáv. Buď...

Grilovaný baklažán
Zeleninu na tento spôsob pripravujem dosť často. Je to rýchle a chutné.

Slané tyčinky z lístkového cesta
Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.

Slané srdce
Dobrý deň, prednedávnom som sa začala venovať výrobe slaných tort, jednu tortičku vám posielam aj...

Veľkonočný chlieb
Tento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme....

Nivovo-eidamové kysnuté pagáčiky
Dnes som si vyskúšala tak trochu netradičné skladanie kysnutého cesta.

Grilovaný/pečený Encián/Hermelín
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši...

Obazda
Obazda je bavorská nátierka zo syru Camembert a je to ozaj pochúťka a špecialita. Podáva sa...

Nivové guľky na tri spôsoby
Pôvodne som chcela robiť iba guľky obaľované pikantným kokosom podľa českého Prostřeno. Napokon som z jedného...

Syrové pagáčiky
Veľmi jednoduché, rýchle a veľmi chutné pagáčiky ;-P Robím ich už roky...

Cacio e Pepe
Ak niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept....

Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...

Smotanové stehná
Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10, kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča. Ja...

Kráľovská hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame nahrubo. Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a taktiež nastrúhame na hrubom...

Cestoviny s medvedím cesnakom
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na...

Špenátové halušky v syrovo-smotanovej omáčke
Jeden z mojich milióntich pokusov o niečo zaujímavé, ktorý sa, ako inak, podaril na...

Domáca bryndza
Jednou z najväčších dobrôt na Slovensku je bez diskusie bryndza. A ako sa vlastne robí vám...