Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob fotorecept
Foto: pusta
Máme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj inokedy, dnes bol k vyprážaným bravčovým rezňom miesto klasického Zobraziť celý popisMáme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj inokedy, dnes bol k vyprážaným bravčovým rezňom miesto klasického majonézového šalátu, je oveľa zdravší, je výborný aj k vyprážanej rybe, môže sa podávať aj samostatne, ide o osvedčenú kombináciu zelera, jablka, syra a orechov.
porcia
príprava
Suroviny
300 g buľva |
|
200 g |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti |
|
2-3 PL domáca ochutená |
|
250 ml pochúťková |
|
100 g na sucho opražené |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Očistený umytý zeler som pokrájala na jemné prúžky,...
-
2
...dala som ich do misy so studenou vodou.
-
3
Jablká som umyla, šupku som ponechala, zbavila som ich stopky a jadrovníka, pokrájala na štvrtinky a tie na plátky.
-
4
Plátky jabĺk som pokrájala na jemné prúžky,..
-
5
...pridala som ich k zeleru a do vody som dala citrónovú šťavu, aby nezhnedli.
-
6
Syr som pokrájala na plátky a jemné prúžky.
-
7
Do misy som dala zeler a jablká, ktoré som scedila a nechala dobre odkvapkať z vody.
-
8
Pridala som syr,...
-
9
...domácu ochutenú majonézu,...
-
10
..kyslú pochúťkovú smotanu,...
-
11
...premiešala som spolu,...
-
12
...pridala som vlašské orechy, ktoré som predtým opražila na sucho na panvici a nechala úplne vychladnúť.
-
13
Všetko som spolu premiešala a odložila vychladiť na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie na noc.
-
14
Na obed som podávala tento šalát ako prílohu k k vyprážaným rezňom a na večeru som podávala tento šalát dobre vychladený ako samostatné jedlo s čerstvým domácim bylinkovým chlebom zo špaldovej múky, dekorovala som s jablkom a zelerovou vňaťou.
-
15
Pohľad z blízka: ide o kombinovaný šalát zeleniny s ovocím a syrom, má vynikajúcu osviežujúcu chuť s chrumkavosťou orechov, výborne sa hodí k vyprážaným rezňom, vyprážanej hydine, k vyprážaným rybám, preto ho robievam aj na Vianoce a pridávam v predstihu tento jednoduchý a rýchly recept, ktorý možno podávať ako prílohu, ako predjedlo, aj samostatne s chlebíkom lebo čerstvým pečivom, je vhodný aj ako príloha k hlavnému jedlu miesto tradičných zemiakov, ryže alebo klasického majonézového šalátu a je oveľa zdravší, ide o osvedčenú kombináciu zelera, jablka, syra a orechov.
myslím, že by nevadilo, keby si majonézu vynechala, miesto kyslej smotany môžeš použiť v rovnakom množstve vyšľahanú sladkú smotanu alebo hustý jogurt a dochutíš ako ochutenú domácu majonézu , tak ako si zvyknutá a chutí tebe, ev. si môžeš ochutenie prispôsobiť podľa seba
dakujem za pochvalu.
len ja by som nakrajany zeler a jablko nenamacala do vody, ma to nejaky specialny vyznam?
@finczi salat s jogurtom moze byt fajn odlahcena verzia namiesto majonezy
som rada, že sa ti recept páči a vyskúšaš túto kombináciu.ňdakujem za pochvalu, potešila si ma :-)
Prajem Tebe i Tvojej drahej polovičke, až vyskúšaš, aby veľmi obom chutilo :-)
dakujem za milé povzbudenie, za 5*
máš aj niečo k receptu?
som rada, že sa ti recept páči :-)
no vieš, ja to robím takto, dakujem za radu, máš síce pravdu, ale zvyk je železná košeľa u mňa :-)
dakujem ti z pochvalu.
dakujem za odpoved.
ale ty si mi neodpovedala na moju otázku, či ti písali z Topreceptov.cz???
dakujem vopred za odpved.
len ja sa pýtam, na to, či ti napísali Toprecepty.cz???
samozrejme, chod upiecť dobrý domáci chlebík a nestrácaj zbytočne čas :-)))
Pekný deň aj tebe prajem.
Maj sa fajn.
a spýtam sa priamo vás, kedže ste bol úplne zablokovaný @redakciou už 2x vám dala @redakcia BAN, ako to, že ste ešte stále tu ?
ako to, že vy nemusíte rešpektovať @redakciu :???
nie, nemáš pravdu :-)))
dakujem za pochvalu receptu.
V závere – v bode 14 – píšeš: „Podávala som šalát dobre vychladený s čerstvým domácim bylinkovým chlebom zo špaldovej múky...
Sama sebe protirečíš už aj v rámci jedného receptu... tak ako to bolo, s čím si tento šalát podávala? Kde sú vyprážané bravčové rezne? Pretože – ako býva tvojim zvykom – rada sa aj na fotografii pochváliš všetkým čo máš, tu to nejak nesedí.
aby to nikoho nezavádzalo, na obed sme mali vyprážaný rezeň so šalátom a na večeru bol tento šalát s chlebíkom.
upreavím aj v recepte. :-)
a nevadí ti to vôbec :-)))
syrové jedlá patria medzi sýte. obdivujem Ťa, no toto, Ty aj zeler máš zavarený :-)))
si veľká šikuľka a dobrá gazdinka :-)
budem veľmi rada, ak mi napíšeš, ako ti chutil tento môj šalát, teší ma, že si zostala :-)
prispievaj svojimi krásnymi receptami, rada ich uvidím!!!
dakujem za pochvalu, od teba si ju veľmi vážim.
nechcem prísť o zamestnanie, lebo je veľmi dobrá a štedrá ku mne :-)
súhlasím s tebou.
dakujem.
nevidela som tu na vareche nič podobného od teba, len neopodstatnené komentáre. :-)
dakujem, že si sa vyjadrila k celému otvorene a požiadala @redakciu
o zasiahnutie.
avšak žiadam Vás o vymazanie všetkých urážlivých komentárov a tých komentárov, ktoré nie sú priamo k receptu.
a to nielen pod týmto receptom.
prepáčte, nemám chuť to kvantum nahlasovať,
napokon také komentáre sú v hrubom rozpore so základnými Pravidlami Varecha.sk a sú v kompetencii @redakcie aj bez nahlasovania používateľmi.
dakujem.
Ale to by už nebolo o slobode prejavu a ani o show :DDDDD
súhlasím s tebou od IP adresy až po tvoj sofistikovaný záver :-)
Význam cudzieho slova „sofistikovaný” v Slovníku cudzích slov
sofistikovaný → dobre premyslený, dobre zorganizovaný, dobre fungujúci, napr. systém niečoho, využívajúci prepracované, zložité metódy
dakujem za pochvalu a 5*
ci si ho mozem urobit uz aj den dopredu a ci jedna davka bude stacit pre 9 osob? dakujem!!!
ci si ho mozem urobit uz aj den dopredu a ci jedna davka bude stacit pre 9 osob? dakujem!!!
ci si ho mozem urobit uz aj den dopredu a ci jedna davka bude stacit pre 9 osob? dakujem!!!
ci si ho mozem urobit uz aj den dopredu a ci jedna davka bude stacit pre 9 osob? dakujem!!!
áno, môžeš ho kľudne spraviť deň vopred, bude odležaný a ešte lepší.
dúfam, že som pomohla. :-)
nech sa ti oslava vydarí :-)))))