Grilovaný baklažán

taxitaxi - fotkataxitaxi, 23. marca 2014
Grilovaný baklažán
Foto: taxitaxi

Zeleninu na tento spôsob pripravujem dosť často. Je to rýchle a chutné.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
500 g
125 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame baklažán na kolieska / môžme ho posoliť a nechať vypotiť /. Zatiaľ si šampiňony nakrájame na štvrťky a na masle ich opečieme pokiaľ nezhnednú. Ja to robím na väčšom plameni je to rýchlejšie. Vo výpeku osmahneme aj fazuľku.

  2. 2

    Baklažán opláchneme, osušíme potrieme olivovým olejom a grilujeme na panvici z oboch strán.Uvaríme zemiaky - kto chce môže zvoliť aj inú prílohu...pečivo... Syr cottage zmiešame s nakrájanou petržlenovou vňaťkou.

  3. 3

    Uložíme na tanier a dozdobíme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

paploska
aj tento sa mi páči :-) asi bol baklažánový víkend :-)
martinis
@paploska aj ja to tak vidím :))
@taxitaxi veľmi pekný recept. Do cottage je podľa mňa lepšia pažítka, ale ak preferuješ petržlenovú vňať, nemám výhrady. Chýba mi len nejaké korenie - čierne, možno cesnak, alebo niečo pikantné, inak super :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia