Chilli zapekaná tortilla fotorecept
Foto: happybunny
Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom, je to sýta bomba chutí :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
4 ks |
|
450 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
1 1/2 ČL |
|
3 ČL (fliačky) |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/3 ČL |
|
6 plátkov |
|
400 g |
|
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme na drobno pokrájanú cibuľku, osolíme, pridáme korenie, cesnak, cukor, chilli, papriku a fazuľu a všetko poriadne premiešame.
-
2
Prilejeme pasírované paradajky, privedieme k varu a pridáme oregano a bazalku.
-
3
Pridáme syr (ja som použila plátkový od značky Simply V).
-
4
Miešame na nízkom plameni dokým sa úplne neroztopí.
-
5
Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou, na spodok uložíme tortillu a začneme vrstviť - chilli zmes, syr (ja som použila strúhaný syr od značky Go Veggie), tortilla.
-
6
Na vrch vylejeme zvyšok zmesi a posypeme syrom.
-
7
Zapekáme na 175 °C, 30-35 minút.
-
8
Necháme chladnúť aspoň 30 minút pred krájaním (ideálne minimálne hodinu, ale nie vždy sa to dá vydržať :D), dobrú chuť! :)
Jeej to je od teba milé, teším sa :)
to je ten správny výraz...reálne :)
ja tiež vždy dostanem chuť na tieto jedlá a perfektne sú spracované
teším sa, že sa tešíš ;)