Šunkovo-syrové rožky na výlety fotorecept
Foto: imaginarium
Rožteky ideálne na výlety, lebo všetko dôležité je zabalené a zapečené vnútri.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Navážime si suroviny, aby sme si z už naváženej múky odobrali do kvásku.
- 2
Spravíme si kvások zmiešaním vody, droždia, cukru a takého množstva múky (cca 7 PL), aby nám vzniklo riedke cesto. Necháme 20 minút postáť.
- 3
Kvások pridáme k zvyšným surovinám na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Kľudne aj hodinu.
- 4
Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme bochníčky a necháme 10 minút postáť.
- 5
Každý bochníček rozvaľkáme, potrieme maslom, položíme plátok šunky alebo syra a zvinieme do rožteka. Poukladáme na plech a každý narežeme dvoma dlhými, hlbokými rezmi. Necháme podkysnúť ešte 30-50 minút.
- 6
Pred pečením potrieme rozľahaným vajíčkom. Upečieme vo vyhriatej rúre na vrchný aj spodný ohrev na 250 °C asi 10 minút do zlatista. (Ten najkrajší zdrhol ešte pred fotením :) )
- 7
Originál recept je z pekarnomanie: http://www.pekarnomanie.cz/sunkove-rohliky/
- 2
G4 g4g