Plnené rožky
Plnené rožky

Šunkovo-syrové rožky na výlety fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 13. mája 2019

Rožteky ideálne na výlety, lebo všetko dôležité je zabalené a zapečené vnútri.

8
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

320 g
100 g
200 g
6 PL
15 g
1 ČL
1,5 ČL
štipka
 (alebo syr)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Navážime si suroviny, aby sme si z už naváženej múky odobrali do kvásku.

  2. 2

    Spravíme si kvások zmiešaním vody, droždia, cukru a takého množstva múky (cca 7 PL), aby nám vzniklo riedke cesto. Necháme 20 minút postáť.

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kvások pridáme k zvyšným surovinám na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Kľudne aj hodinu.

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme bochníčky a necháme 10 minút postáť.

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochníček rozvaľkáme, potrieme maslom, položíme plátok šunky alebo syra a zvinieme do rožteka. Poukladáme na plech a každý narežeme dvoma dlhými, hlbokými rezmi. Necháme podkysnúť ešte 30-50 minút.

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred pečením potrieme rozľahaným vajíčkom. Upečieme vo vyhriatej rúre na vrchný aj spodný ohrev na 250 °C asi 10 minút do zlatista. (Ten najkrajší zdrhol ešte pred fotením :) )

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Originál recept je z pekarnomanie: http://www.pekarnomanie.cz/sunkove-rohliky/

    Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Naozaj vhodné na cesty. Dajú sa i klasické obložené rožky, žiaľ pri ich dnešnej kvalite sú po pár hodinách gumovité a ak ich z nich chcete odhryznúť, treba ich ťahať oboma rukami. Takže ukladám, zídu sa na najbližšom výlete, hádam po zlepení počasia nejaký výletík vymyslím, nech ich môžem vyskúšať.
jerica
Vyzerajú prudko jedlé, ja bez šunky, stačil by syr, zato polovička tomu aj šunčička :-) pekný recept aj s prezentáciou :-)