Foto: ivka152
Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z Zobraziť celý popisPôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z toho vzniklo naozaj chutné jedlo vhodné ako nedeľný ale aj každodenný obed :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Stehná poriadne umyjeme a osušíme.V miske zmiešame múku,soľ,čierne korenie,červenú papriku a ďalšie koreniny podľa chuti.Ja som pridala gril.korenie a sušený cesnak.
- 2
Stehná obalíme v múčno-koreninovej zmesi z oboch strán a ukladáme do maslom vymasteného pekáča tesne vedľa seba.Stehná posypeme zvyšnou zmesou.
- 3
Na panvici upečieme volské oká.Schválne som ich piekla na obyčajnej panvici,nie na tej,ktorá je na volské oká určená,pretože som ich chcela mať väčšie a tenšie.Mala som 7ks stehien takže som si pripravila 7ks vajec.
- 4
Na každý plátok mäsa položíme volské oko a plátok šunky.Mala som v chladničke aj malý kúsok slaninky,ktorú trebalo spotrebovať tak som dala aj tú,ale nemusí byť.
- 5
Takto pripravené mäsko zalejeme smotanou,prikrijeme a dáme piecť na 190°C/cca 1hodinu.Potom veko/alobal odstránime,posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10minút.
- 6
Podávala som s ryžou a zeleninovým šalátom,ale výborne by sa hodili aj zemiaky v akejkoľvej podobe.Prajem dobrú chuť!my sme si naozaj pochutnali :-))))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu