Slané srdce

barboraklukava - bez fotkybarboraklukava, 2. novembra 2014 14:19
Ďalšie recepty »

Dobrý deň, prednedávnom som sa začala venovať výrobe slaných tort, jednu tortičku vám posielam aj s receptom, každý kto je trošku zručný a má fantáziu to zvládne :)

180 min
príprava

Suroviny

Šalát:
2 x 340 gramov
2 x 470 gramov
8 kusov
2 x 420 mililitrov
600 gramov
2 kusy
Ozdoby:
300 gramov
100 gramov
17 kolečiek
12 kolečiek
20 kolečiek
6 plátkov
1 kus
1 kus
4 kusy
1 strapec
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila tortovú formu, do ktorej som si dala mikroténový sáčik aby mi išla ľahšie vytiahnuť.

  2. 2

    Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si ozdobíme boky torty s plátkovým syrom. Potom začneme robiť salámové ružičky. Na jednu ružičku s inoveckého salámu a tiež paprikáša som použila 5 kolečiek, návod na výrobu si môžete nájsť aj na internete. Na syrové ružičky som použila po 2 plátky syra. Na ruličky som potrebovala 2 kolieske debrecínskej šunky. S červenej a zelenej papriky som si povykrajovala nožikom lístky. Pre lepšiu stabilitu si môžete ružičky pripevniť k základu špáradlami.

  3. 3

    Nakoniec si nastúhame syr a posype holú stranu torty, ako posledné ukladáme bobulky hrozna, ktoré si prerežieme na polovicu. Pri dlhšej ceste, je lepšie ak hrozno, tiež pripevníte špáradlami. Ako bodku na záver dáme pár stebielok pažitky. A môžeme vyraziť na oslavu :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist