Foto: ckatka
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši rodinní vegetariáni
príprava
na 180 °C
Suroviny
alebo iný syr s bielou plesňou |
|
plátky (nepovinné) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nepovinné |
|
(alebo grilovacie korenie, ak máte radi) |
|
Postup
-
1
Rozložíme si alobal, najlepšie v 2 vrstvách, potrieme ho olejom. Poukladáme naň plátky slaniny, bylinky a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať kolieska cibule, ale to už bude chutiť úplne inak. :) Vegetariáni slaninu nedávajte, jedine že by ste ju potom dali spapať rodinnému psovi.... Veľmi vhodné riešenie je slaninu dať - aby syr neprihorel :) a potom sa s ňou podeliť s mäsožravými členmi domácnosti.
-
2
Položíme syr. Opatrne, aby sa neprepichol o rozmarínovú vetvičku.
-
3
Znova cesnak a bylinky.
-
4
A áno - správne predpokladáte, ešte raz slaninu.
-
5
Balíčky zabalíme a pečieme pri 180 = 200 °C aspoň 20 - 30 minút. Ak máme vonku gril - tak tiež tých 20 min.
-
6
Obrázok hotového jedla nemám. Vždy sa akosi zje skôr ako ho stihnem odfotiť. :) Podávame teplé, s čerstvým pečivom a paradajkami, s bielym vínom...alebo len tak :) Dobrú chuť.
Aj v matike sa udiali nejaké zmeny ak ...
a co sa tyka nazvov tych syrov - su to ich "obchodne nazvy" a nie vseobecne - preto s velkym....keby som chcela pisat s malym, muselo by byt "syr s bielou plesnou" :) a aj v zozname surovin je Encian s velkym E.... tak som nechala s velkym :)