Grilovaný/pečený Encián/Hermelín fotorecept

ckatka - bez fotkyckatka, 16. augusta 2013
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept)
Foto: ckatka

Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši rodinní vegetariáni

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

  alebo iný syr s bielou plesňou
 plátky (nepovinné)
 nepovinné
 (alebo grilovacie korenie, ak máte radi)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozložíme si alobal, najlepšie v 2 vrstvách, potrieme ho olejom. Poukladáme naň plátky slaniny, bylinky a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať kolieska cibule, ale to už bude chutiť úplne inak. :) Vegetariáni slaninu nedávajte, jedine že by ste ju potom dali spapať rodinnému psovi.... Veľmi vhodné riešenie je slaninu dať - aby syr neprihorel :) a potom sa s ňou podeliť s mäsožravými členmi domácnosti.

    Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Položíme syr. Opatrne, aby sa neprepichol o rozmarínovú vetvičku.

    Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Znova cesnak a bylinky.

    Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A áno - správne predpokladáte, ešte raz slaninu.

    Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Balíčky zabalíme a pečieme pri 180 = 200 °C aspoň 20 - 30 minút. Ak máme vonku gril - tak tiež tých 20 min.

    Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obrázok hotového jedla nemám. Vždy sa akosi zje skôr ako ho stihnem odfotiť. :) Podávame teplé, s čerstvým pečivom a paradajkami, s bielym vínom...alebo len tak :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
ešteže máme Varechu, inak by som nebol asi postrehol zmenu v slovenskej gramatike a ďalej písal encián a hermelín.
Aj v matike sa udiali nejaké zmeny ak ...
perfektne! milujeme tieto syry s bielou plesnou a casto ich robim na panvici, minime oleja, len s nahrubo mletym korenim, lahodka :) a takto s bylinkami, slaninkou, super :)
@ kredenc - neviem akym nedopatrenim sa tam vyskytlo = miesto pomlcky :) pardon

a co sa tyka nazvov tych syrov - su to ich "obchodne nazvy" a nie vseobecne - preto s velkym....keby som chcela pisat s malym, muselo by byt "syr s bielou plesnou" :) a aj v zozname surovin je Encian s velkym E.... tak som nechala s velkym :)

Pridaj komentár k receptu: