Špenátové halušky v syrovo-smotanovej omáčke

sheenastaley - fotkasheenastaley, 22. júna 2013

Jeden z mojich milióntich pokusov o niečo zaujímavé, ktorý sa, ako inak, podaril na výbornú :)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
Omáčka:
2-3 ks
1 hrnček
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si zarobíme cesto na halušky. Zmiešame(alebo rozmixujeme) špenát, vajíčko, trochu soli a múku. Múku treba sypať pokým nevznikne dosť husté haluškové cesto. Následne cesto haluškujeme cez haluškovač do osolenej vriacej vody. Ak sa nám vo vode náhodou začnú halušky rozpadávať, pridáme do cesta ešte trochu múky. Väčšinou to býva tak, že halušky sú hotové keď všetky vyplávu na povrch, ale mne vyplávali hneď, takže som ich nechala variť, ale rozhodne ich tam nenechávajte dlhšie ako 5 minút. :)

  2. 2

    Nakrájame si slaninku a opečieme. Vzniknutý olej vlejeme do halušiek a poriadne premiešame. Vegetariáni v tomto kroku môžu použiť maslo, alebo olej podľa chuti.

  3. 3

    Omáčka: Tavený syr(odporúčam viac druhov) vložíme do hrnca. Ak nie je v črievku ale v takej celistvejšej podobe, odporúčam ho ešte nakrájať. Zalejeme mliekom a snažíme sa aby sa syr roztopil. Ja som tam ešte z rozmaru dala trošku bazalky a pol kocky zeleninového bujónu, ktorú som rozmiešala v troške mlieka z hrnca a vliala naspäť, ale tento krok nie je až tak potrebný. :) Keď už je syr roztopený môžte všetko odstaviť zo sporáka.

  4. 4

    Nakoniec ešte do vzniknutej omáčky vlejeme dve smotany, poriadne premiešame a všetko vmiešame do halušiek.

  5. 5

    Pri servírovaní posypeme nastrúhaným syrom a pokropíme slaninkou a môžme konzumovať :). Dobrú chuť :).

Diskusia k receptu

neposed
milujem spenatove halusky, ja robim s nivovou omackou. Vyskusam aj tieto.
stanullik
aj ja som robila s nivovou omačkou, ale halušky som mala trochu rozvarené, možno preto že som dala špaldovú múku..Ale boli výborné