Foto: mariamka
Pôvodne som chcela robiť iba guľky obaľované pikantným kokosom podľa českého Prostřeno. Napokon som z jedného základu urobila tri rôzne variácie, podobné a predsa Zobraziť celý popisPôvodne som chcela robiť iba guľky obaľované pikantným kokosom podľa českého Prostřeno. Napokon som z jedného základu urobila tri rôzne variácie, podobné a predsa každá trošku iná farebne aj chuťovo. Výborne poslúžia ako chuťovka k vínu, pivku, na jednohubky alebo ako súčasť obložených mís. Vyskúšajte.
Postup
-
1
Základ tvorí niva, tvrdý syr a maslo v pomere 1:1:0,3.
-
2
Postup je veľmi jednoduchý: Syry postrúhame alebo zmixujeme, pridáme zmäknuté maslo, ak je hmota hustá, môžeme pridať trošku mlieka. Dochutíme MČK, soľou (ak treba). Ten môj krpatý kutrátor je ozaj na nezaplatenie.
-
3
Základnú hmotu som rozdelila na tri časti. jednu som nechala pôvodnú, neochutenú, do druhej prišla worchesterová omáčka a do tretej citrónová šťava. Dáme stuhnúť do chladu, medzitým si pripravíme zmesi na obaľovanie. Zľava: kôpor+drvená rasca, kokos+kari+chilli, dolu kurkuma+petržlenová+zelerová vňať.
-
4
Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky veľkosti menšieho orecha a obaľujeme v pripravených zmesiach: základné v zmesi kokosovej múčky, chilli a karí, worchestrové v zmesi kurkumy, zelerovej a petržlenovej vňate, citrónové v kôpre a drvenej rasci. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame samostatne, k vínu, alebo na pečive ako jednohubky. Zhora: Kari-chilli-kokos, v strede: Citrónová šťava-rasca-kôpor, dolu: Worchester-kurkuma-zelerová, petržlenová vňať.
-
5
Môj malý degustátor skonštatoval, že sú výborné a s tým hroznom sa to dokonale hodí, okrem toho doporučujem olivy alebo cherry paradajky, resp. čo komu chutí. Však sú rozkošné? :)
musím uznať , fakt dobrý recept k vínečku :-)
@marianne
@elixir
@slavka2012
@tiginko
@jerica
na snehu " , alebo niečo podobné.