Hľadala som nejaký recept na poriadne kokosový cheesecake ale žiaden nebol úplne podľa mojich predstáv. Buď bol moc raw alebo suroviny boli veľmi vymyslené a ťažko dostupné, tak som si ho urobila podľa seba. Všetkým veľmi chutil, čo znamenalo, že sa o recept musím podelíť aj s vami. ;)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
450 g (Mascarpone alebo Lučina) |
|
250 g |
|
200 ml |
|
400 ml (v plechovke) |
|
180 g |
|
3 |
|
4 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
(na ozdobu) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sušienky si rozdrvíme na drobno alebo pomixujeme v mixéry. Ja som použila kakaové a kokosové müsli sušienky z Lidlu, ale veľmi dobré sú aj sušienky Hobbits. Roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Môžme pridať aj trochu strúhaného kokosu. Poriadne premiešame. Do okruhlej formy na pečenie si vložíme papier na pečenie a na dno formy dáme zmes sušienok a rukou poutláčame. Trochu sušienok dáme aj na okraj. Korpus dáme piecť do trúby na 10 min na 180 °C následne necháme korpus vychladnúť.
- 2
Zatiaľ si zmiešame Mascarpone (syr Philadelphia / Lučina alebo akýkoľvek iný krémový syr), tvaroh, kyslú smotanu a 1/2 kokosové mlieko. Z plechovky kokosového mlieka odoberieme polovicu vrchnej tuhej smotanovej casti. Dole je voda, s ktorou to nepremiešame, aby to ostalo pekne tuhé (tú môžte využiť na iné účely). Všetko pekne mixérom premiešame. Pridávame postupne cukor, vajíčka, strúhaný kokos.
- 3
Okraje formy si potrieme maslom a plnku vlejeme do formy na vychladnutý korpus. Pečieme na 170 °C približne hodinu. Cheesecake je najlepšie piecť vo vodnom kúpeli alebo na spodok trúby položiť pekáč s vodou. Ja radšej pečiem cheesecake s pekáčom vody na spodku trúby, lebo mi to príde praktickejšie, keďže by ste ho po tej hodine mali vybrať a nechať ho piecť ešte 10 min. Že už váš cheesecake je hotový, zistíte tak, že trošku narastie a ak zatriasiete formou, tak v strede sa cheveje. Potom trúbu vypneme, pootvoríme dvierka na 10 cm a necháme pomaly chladnúť, môže to trvať aj dve hodiny, ja postupne zvyknem tie dvierka pootvárať viac a viac.
- 4
Úplne nakoniec si vyšľaháme kyslú smotanu, zvyšok kokosového mlieka (tej vrchnej smotany), cukor a trochu citrónovej šťavy. Cukor a citrón som dala od oka, každý podľa svojej chuti. ;) Krém som naniesla na úplne vychladnutý cheesecake a vrch som ozdobila jahodami. Túto kombináciu môžem len odporučiť! Celý hotový cheesecake je najlepšie nechať v chladničke celú noc, v tiesni aspoň 3 - 4 hodiny.
Tiež cheesecake:
- 2
"čo nie je nepečené..."
Aká vznetlivá mladucha, ešte sa musíš veľa učiť. A len tak na okraj, do trúby sa trúbi, pečie sa v rúre.