Cheesecake
Cheesecake

Kokosový cheesecake

lucka555 - bez fotkylucka555, 27. marca 2017
Kokosový cheesecake
Foto: lucka555

Hľadala som nejaký recept na poriadne kokosový cheesecake ale žiaden nebol úplne podľa mojich predstáv. Buď bol moc raw alebo suroviny boli veľmi vymyslené a ťažko dostupné, tak som si ho urobila podľa seba. Všetkým veľmi chutil, čo znamenalo, že sa o recept musím podelíť aj s vami. ;)

20 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
Plnka:
450 g (Mascarpone alebo Lučina)
250 g
200 ml
400 ml (v plechovke)
180 g
3
4 PL
Krém:
200 g
1 PL
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky si rozdrvíme na drobno alebo pomixujeme v mixéry. Ja som použila kakaové a kokosové müsli sušienky z Lidlu, ale veľmi dobré sú aj sušienky Hobbits. Roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Môžme pridať aj trochu strúhaného kokosu. Poriadne premiešame. Do okruhlej formy na pečenie si vložíme papier na pečenie a na dno formy dáme zmes sušienok a rukou poutláčame. Trochu sušienok dáme aj na okraj. Korpus dáme piecť do trúby na 10 min na 180 °C následne necháme korpus vychladnúť.

  2. 2

    Zatiaľ si zmiešame Mascarpone (syr Philadelphia / Lučina alebo akýkoľvek iný krémový syr), tvaroh, kyslú smotanu a 1/2 kokosové mlieko. Z plechovky kokosového mlieka odoberieme polovicu vrchnej tuhej smotanovej casti. Dole je voda, s ktorou to nepremiešame, aby to ostalo pekne tuhé (tú môžte využiť na iné účely). Všetko pekne mixérom premiešame. Pridávame postupne cukor, vajíčka, strúhaný kokos.

  3. 3

    Okraje formy si potrieme maslom a plnku vlejeme do formy na vychladnutý korpus. Pečieme na 170 °C približne hodinu. Cheesecake je najlepšie piecť vo vodnom kúpeli alebo na spodok trúby položiť pekáč s vodou. Ja radšej pečiem cheesecake s pekáčom vody na spodku trúby, lebo mi to príde praktickejšie, keďže by ste ho po tej hodine mali vybrať a nechať ho piecť ešte 10 min. Že už váš cheesecake je hotový, zistíte tak, že trošku narastie a ak zatriasiete formou, tak v strede sa cheveje. Potom trúbu vypneme, pootvoríme dvierka na 10 cm a necháme pomaly chladnúť, môže to trvať aj dve hodiny, ja postupne zvyknem tie dvierka pootvárať viac a viac.

  4. 4

    Úplne nakoniec si vyšľaháme kyslú smotanu, zvyšok kokosového mlieka (tej vrchnej smotany), cukor a trochu citrónovej šťavy. Cukor a citrón som dala od oka, každý podľa svojej chuti. ;) Krém som naniesla na úplne vychladnutý cheesecake a vrch som ozdobila jahodami. Túto kombináciu môžem len odporučiť! Celý hotový cheesecake je najlepšie nechať v chladničke celú noc, v tiesni aspoň 3 - 4 hodiny.

    Kokosový cheesecake - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Syry, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

stanci11
Ja som blázon že ráno vždy prešmejdim varechu, potom objavím takéto niečo a už sa mi ani nechce ísť do sveta ale piecť a jesť :D :D máš ho krásny, určite ho podľa teba vyskúšam, milujem kokos a musím to naučiť aj zbytok famílie :)
danila
vyzerá úúúžasne a iste aj tak chutí... :-) a páči sa mi, že z dostupných surovín a prehľadne napísaný celý postup prípravy
jack
Hmmm...,Aj keď kokosové veľmi nemusím,tvoj koláčik vyzerá super.
deria
Joj veru aj ja by som si dala, vyzerá to nádherne a ja milujem všetko kokosové. Asi vyskúšam ;) Díky pekne za recept.
staflik
Toto je dobrá znôška čohosi, čo nie nepečené, ani pečené. Neviem načo sa má zmes zo sušienok a masla piecť, úplne amatérske.
staflik
@Lucka555 (3.4.2017 17:10)

Aká vznetlivá mladucha, ešte sa musíš veľa učiť. A len tak na okraj, do trúby sa trúbi, pečie sa v rúre.