Foto: lucka555
Hľadala som nejaký recept na poriadne kokosový cheesecake ale žiaden nebol úplne podľa mojich predstáv. Buď bol moc raw alebo suroviny boli veľmi vymyslené Zobraziť celý popisHľadala som nejaký recept na poriadne kokosový cheesecake ale žiaden nebol úplne podľa mojich predstáv. Buď bol moc raw alebo suroviny boli veľmi vymyslené a ťažko dostupné, tak som si ho urobila podľa seba. Všetkým veľmi chutil, čo znamenalo, že sa o recept musím podelíť aj s vami. ;)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
450 g (Mascarpone alebo Lučina) |
|
250 g |
|
200 ml |
|
400 ml (v plechovke) |
|
180 g |
|
3 |
|
4 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Sušienky si rozdrvíme na drobno alebo pomixujeme v mixéry. Ja som použila kakaové a kokosové müsli sušienky z Lidlu, ale veľmi dobré sú aj sušienky Hobbits. Roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Môžme pridať aj trochu strúhaného kokosu. Poriadne premiešame. Do okruhlej formy na pečenie si vložíme papier na pečenie a na dno formy dáme zmes sušienok a rukou poutláčame. Trochu sušienok dáme aj na okraj. Korpus dáme piecť do trúby na 10 min na 180 °C následne necháme korpus vychladnúť.
- 2
Zatiaľ si zmiešame Mascarpone (syr Philadelphia / Lučina alebo akýkoľvek iný krémový syr), tvaroh, kyslú smotanu a 1/2 kokosové mlieko. Z plechovky kokosového mlieka odoberieme polovicu vrchnej tuhej smotanovej casti. Dole je voda, s ktorou to nepremiešame, aby to ostalo pekne tuhé (tú môžte využiť na iné účely). Všetko pekne mixérom premiešame. Pridávame postupne cukor, vajíčka, strúhaný kokos.
- 3
Okraje formy si potrieme maslom a plnku vlejeme do formy na vychladnutý korpus. Pečieme na 170 °C približne hodinu. Cheesecake je najlepšie piecť vo vodnom kúpeli alebo na spodok trúby položiť pekáč s vodou. Ja radšej pečiem cheesecake s pekáčom vody na spodku trúby, lebo mi to príde praktickejšie, keďže by ste ho po tej hodine mali vybrať a nechať ho piecť ešte 10 min. Že už váš cheesecake je hotový, zistíte tak, že trošku narastie a ak zatriasiete formou, tak v strede sa cheveje. Potom trúbu vypneme, pootvoríme dvierka na 10 cm a necháme pomaly chladnúť, môže to trvať aj dve hodiny, ja postupne zvyknem tie dvierka pootvárať viac a viac.
- 4
Úplne nakoniec si vyšľaháme kyslú smotanu, zvyšok kokosového mlieka (tej vrchnej smotany), cukor a trochu citrónovej šťavy. Cukor a citrón som dala od oka, každý podľa svojej chuti. ;) Krém som naniesla na úplne vychladnutý cheesecake a vrch som ozdobila jahodami. Túto kombináciu môžem len odporučiť! Celý hotový cheesecake je najlepšie nechať v chladničke celú noc, v tiesni aspoň 3 - 4 hodiny.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"čo nie je nepečené..."
Aká vznetlivá mladucha, ešte sa musíš veľa učiť. A len tak na okraj, do trúby sa trúbi, pečie sa v rúre.
"čo nie je nepečené..."
Aká vznetlivá mladucha, ešte sa musíš veľa učiť. A len tak na okraj, do trúby sa trúbi, pečie sa v rúre.