Tekvica zapečená so syrom a orechmi
Doba dýní a ořechů, je pořeba využít, co přiroda nabízí.
Vietnamské rolky
Vietnamské rolky sú exotickou a osviežujúcou pochúťkou, ktorá si v našich kuchyniach získava čoraz viac priaznivcov....
Rezy zo sleďov s hubami
Rezy zo sledov navrstvíme do pohárov spolu s nakladanými hubami, s nakrájanou cibuľou a so sterilizovanou zeleninou....
Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)
Babkine vajíčka
Ďalší recept od babičky svokričky, ktorým si ju pripomínam, aj keď už 5 rokov nie...
Salámové mašličky s olivami
Na misu sa počas sviatkov pre ohlásené aj nečakané návštevy dá vyčariť chutné aj veselé pohostenie....
Olivy v těstíčku
Máte rádi olivy? My ano a tak jsem si z nich vymyslela tyto placičky a moc nám...
Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.
Bryndzová panna cotta
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala...
Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len...
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.
Kuracie rezance do vývaru
Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...
Syrovo jablkové trojuholníky
Takýto zaujímavý recept som získala od môjho bratranca, ktorý nám ho pripravil na Valentínske posedenie...
Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...
Šatôčky so syrovou plnkou
Z mouky, oleje, vody a soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme, rádlem rozdělíme na...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Sezamovo-snehové kôpky
Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...
Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone....