Lievanec s chrenovým krémom
Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 17. mája 2016
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 17. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Lievanec: | |
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 10 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 5 g |
|
| Krém: | |
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| 20 g |
|
| 5 g |
|
| Dresing: | |
| 15 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 10 ml |
|
| 3 g |
|
| 3 g |
|
| Okrem toho: | |
| 60 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 20 ml |
|
| 4 ks |
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone so smotanou vymiešame do tuhého krému, pridáme sterilizovaný chren a soľ. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a nanášame na lievanec.
- 2
Z vňate, horčice, cukru, octu, zo soli a z korenia vymixujeme hladký dresing, ktorý štetcom potiahneme po tanieri. Cibuľky marinujeme v cviklovej šťave, ostanú ružové. Na lievanec nastrúhame čerstvý chren, položíme čips zo šunky. Dekorujeme kvetmi a bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu