Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom fotorecept
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 18. mája 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 18. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme.
-
2
Špargľu zabalíme do slaniny, potom do tenkých toastov a opečieme na masle dozlatista. Ostatné toasty rozmixujeme s cesnakom, bylinkami a trochou olivového oleja. Zmes orestujeme na suchej panvičke dochrumkava.
-
3
Vajíčko obalíme v chrumkavej zmesi. Zvyšok zmesi použijeme ako podklad, na ktorý vajíčko položíme. Odrežeme mu hornú časť a podávame s obalenou špargľou.
-
4
Zelená špargľa sa lúpe len v spodnej tretine výhonku. Mladú zelenú špargľu, ktorej stonky ešte nezačali drevnatieť, šúpať nemusíme.
Diskusia k receptu