Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...
Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...
Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...
Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...
Haruľové lievance na špenáte
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán,...
Pórový koláč
Práve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku,...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Špargľové obdĺžničky
Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si...
Rybí kousky v paprikové marinádě
Přítel Jirka vyzkoušel použít paprikovou marinádu z receptu na masové copánky k přípravě rybích netradičních jednohubek...
Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No...
Taštičky s fazuľkovou plnkou
Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.
Hrušky plnené bryndzovou nátierkou
Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle...
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...
Misky so zemiakovým páperím
Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek....
Chlieb s plnkou
Potrebujeme okuhly chlieb (ja som použila špaldový). Orežieme zvršok chleba a odložíme bokom. Vydlabeme vnútro...
Grilovaná polenta
na grilovačku výborný nápad... a hlavne zase je to zdravé... u nás to padne s...
Polpettka z kozieho syra
Kozí syr vyformujeme do tvaru guľky a obalíme ju v pistáciových orieškoch. Papriky upečieme v...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Netradičné fondue
Tento receptík mám od jednej mojej známej - Lucky. Je naozaj výborný :) a sýty.
Vietnamské rolky
Vietnamské rolky sú exotickou a osviežujúcou pochúťkou, ktorá si v našich kuchyniach získava čoraz viac priaznivcov....
Chrumkavé kolieska
Na posedení s priateľmi k vínku sa hodí aj tento jednoduchý recept...
Černé pletenky plněné chilli pastou a papričkama
Černé pletenky jsem vymyslela na jednu veselou párty. Pálivost byla vysoká, ale i jedinci, ...
Tekvica zapečená so syrom a orechmi
Doba dýní a ořechů, je pořeba využít, co přiroda nabízí.