Klobáskový koláč s bylinkovou mrveničkou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15+20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
20 g |
|
60 ml |
|
250 g |
|
40 g (kačací, bravčový) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g (paradajky, cuketa, cibuľa...) |
|
100 g |
|
100 g |
|
(rozmarín tymián, majorán |
|
Postup
-
1
Z droždia, mlieka, múky, tuku, vajca, cesnaku vymiešame hladké cesto, ktoré hneď dáme na plech a necháme asi 20 minút podkysnúť.
- 2
Na cesto poukladáme klobásku, slaninku, zeleninu. Z hrubej múky, masla a byliniek pripravíme drobenku, ktorou posypeme koláč.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu