Klobáskový koláč s bylinkovou mrveničkou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Klobáskový koláč s bylinkovou mrveničkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15+20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

20 g
60 ml
250 g
40 g (kačací, bravčový)
1 ks
50 g
50 g
100 g (paradajky, cuketa, cibuľa...)
100 g
100 g
 (rozmarín tymián, majorán




Postup

  1. 1

    Z droždia, mlieka, múky, tuku, vajca, cesnaku vymiešame hladké cesto, ktoré hneď dáme na plech a necháme asi 20 minút podkysnúť.

  2. 2

    Na cesto poukladáme klobásku, slaninku, zeleninu. Z hrubej múky, masla a byliniek pripravíme drobenku, ktorou posypeme koláč.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia