
Strapaté hubové knedle
Niečo na spôsob "chlpatých knedlíkov", len s pridaním dusených húb. Šikovné a celkom sýte knedle,...

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Mätová omáčka k jahňacine
Dnes som piekla jahnacinu a tento recept od znameho nemeckeho kuchara Steffen Henssler som nasla na nete....

Zemiaková placka s údeným kolienkom a oštiepkom
… alebo po „vihodňarski: veľki naľešňik z tepši“! Za inšpiráciu pre tento rcp, pekne ďakujem @patroveckypitrs...

Dip z pečenej papriky
Papriku upečieme v rúre domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do...

Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...

Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...

Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...

Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

Guľky-bambuľky
Ak chcete vyskúšať tento recept musíte začať vysmážanými rezňami, karfiolom, syrom, skrátka niečim vysmážaným...

Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou
Rýchle a dobré za tepla i studena a za 15- 20 minút hotové. Na toto...

Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...

Smažené zemiakové šupky
Keď bielim zemiaky, tak nepoužívam škrabku, ale nôž. Stále mi bolo ľúto, keď...

Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke
Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme...

Pórový prívarok so smotanou
Umytý a očistený pór nakrájame na podlhovasté kúsky, vložíme do vriacej vody, osolíme a uvaríme....

Brokolicové tyčinky so syrom
Inšpirácia na blogu Nejedlé recepty, no vlastne sú veľmi jedlé, k nejakému zmyslu plnému filmu...

Dusená zelenina s cícerom
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu,...

Lokše
recept je veľmi osvedčený, kedže lokše sú veľmi lacným, veľmi a hlavne obľúbeným variabilným receptom posielam...

Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...

Parkovo-salámová omáčka
:)... no všetko podľa chuti tak je to najlepšie:)..... boli úžastne!:)

Cícerová masala s hlivou
Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.

Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)

Kokosová ryža a ružičkový kel
Po jednej navsteve Indickej restauracie, moja lepsia polovicka sa zalubila do kokosovej ryze. Nuz a...

Ovseno-zemiakové placky
Počítam že podobných receptov už bolo zverejnených veľa, ale nakoľko sa v kuchyni povaľoval foťák tak...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Gallo pinto
Gallo pinto (gajo pinto) je středoamerické jídlo, které se podává jednak ke snídaním spolu s různě...

Kelový prívarok a´la Mamkine 1. uznanie
Tento recept opisujem ako nostalgickú spomienku na svoje detstvo, na moju Mamku_Anyuci a jej prvú pochvalu...

Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky