Smažené zemiakové šupky

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 12. apríla 2010

Keď bielim zemiaky, tak nepoužívam škrabku, ale nôž. Stále mi bolo ľúto, keď som videla, koľko toho vyhadzujem( to neznamaná, že z pol kilového Zobraziť celý popisKeď bielim zemiaky, tak nepoužívam škrabku, ale nôž. Stále mi bolo ľúto, keď som videla, koľko toho vyhadzujem( to neznamaná, že z pol kilového zemiaku som urobila jednohubku!), tak som sa zamyslela:))))))))))))))))))))))))))))))))), vyskúšala a je to mňam:)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Keď chystáme k obedu zemiaky, tak ich poriadne "vydrhneme" obielime, uvaríme ako chceme, ALE!!! šupky nevyhodíme!!! v utierke ich osušíme a vysmažíme na panvici v oleji, keď sú hotové (asi za 5-10 min) vyberieme na papierový obrúsok odolejovať, posolíme a dáme si len tak, alebo ako prílohu k niečomu dobrému :)

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - my sme doma v detstve robili celé zemiaky v šupke v rúre. Jedli sme ich s maslom alebo kyslou kapustou. Teraz som ich nahradila americkými, ale tento nápad je fajn. Ja sem tam hádžem šupky do kozuba - vraj to čistí komín. A Ty si z toho vyrobila takúto chuťovku!
jezibabka1
no veď práve preto ma napadlo, že aj americké aj obyčajné zemiaky v rúre robíme so šupkou a tá je najlepšia:))))) skúsim ešte aj s koreninami a aj v rúre a uvidím, čo z to ho bude. A potom sa už ozaj nezmestím do objektívu:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
frezia68
Zemiaky v rúre pečiem doteraz,najmä nové.Rozrezať,posoliť,maslo a mlieko-výborná a ľahká večera.ALe šupky? Ježibabka,Ty si výmyselník!!!! A Ti garantujem,že to ňe bandurky z nas robia guľky:-)))
hanina
Viete guľky by ani neboli zlé, ale ja z tejto varechy budem Tučibomba obyčajná, hovorovo - bujša./ to zviera čo robí kroch, kroch/. Zišla by sa nejaká diéta - nevymyslíš Ježibabka? Asi tak jedna Tvoja šupka na deň by mi pomohla, ale to by som musela jesť aspoň mesiac a nič viac.
frezia68
Haninka,to nie z Varechy sme bujše( to je aké nárečie?Páči sa mi a nepoznám) a diétu nám netreba,takto sa trápiť?Ale ostáva len slintať nad výdatnými jedlami a trocha upraviť množstvo.Aj rýchla chôdza by neškodila......a už dva dni nečítam večer recepty,lebo dostávam hlad.Už som 1 kg schudla,kurník-šopa,je to málo......
sovka62
Dievčence a to nepoznáte ten starý recept na chudnutie? Ráno keks, večer sex. Ak nechudnete, keks vynechať!
babidka
a to še dozvedam až teraz ? !!!!!! , kedz mojomu drahemu cahne na šejdzešatku ?
Ohohoooo,
tak žadne keksy
a budz sexi
tak ci sadlo
skorej zľeci !
Ježibabka1 , môžes byť kľudna , ja varím šupky sliepkam a ešte nepribrali :-)
Priberáme z toho čítania receptov , kde sa to dobrotami len tak hemží...:-)
ale ja zemiaky tiež nešúpem a v lete ich varím aj so šupkou/ nam šupka nevadi /, neskôr ich robievam aj so šupkou ako hranolky.
hanina
frezia68 - bujša je liptovské slovo. A čo sa týka pohybu ja športujem dosť - zo špajze do chladničky a naspät. A čudovala by si sa ako rýchlo! A asi tiež prestanem čítať recepty/ a hlavne ich variť/, keď to tak funguje. Možno tiež schudnem.
Sovka - ja by som aj ten keks musela ráno nahradiť a naobed tiež. Lepšie je asi to trnavské či aké:" než..ť". Ale na to nemám, keď to tu vidím.
jezibabka1
@babidka keď sa budem zapájať spôsobom "kotkodák", tak som jedla šupky zo zemiakov:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ale aj prasiatkam sa varia, nie? No váhovo sa im už približujem:))))))))))))))))))))))))))))
frezia68
Hanina: Veď slovo "nežrať" nie je také neslušné,že sa ho bojíš tu použiť?Veď aj v televízii sa používa bez zábran a nie je vypípané.Ale že až tak veľa chodíš,to závidím.Asi máš špajzu ďaleko od kuchyne a tipujem domček.A to ja z bloku trocha závidím :-( ,lebo od šporáku ku chladničke mám 4 kroky.
frezia68
Ježibabka:spametaj še dzivče,šak še bliži štretnuce a co še budzeme guľac?Tyž ňekukaj večar na recepty a ber sebe priklad od Martinky,ja to už robim a odkukavam jej recepty.Ale Cistinka ma ľepše,dobre že byva daľeko a ňeňi moja sušeda.
hanina
Frezia: stačí, že to robím nie ešte aj písať. A v TV sa mi mnohé veci nepáčia. A ten dom by si mi asi nezávidela, vieš čo sa nalietam po schodoch .. a nechudnem!
slnieckosom
jazibabka1 - si ty - raz darmo - kus šikovnej žienky :-))) Ďakujem, iste vyskúšam :-))
sovka62 - sto bodov!! :-))))))
honestka
Ježibabka: tu su zemiakove šupky velmi oblubene aj v restauraciach ako špecialitka a robia ich vo všelijakych obmenach a ešte som nejedla zlu kombinaciu!
Vyskusam aj tvoju a ty sa medzitym pozri trebarz na tuto stranku- tieto su moje oblubene:
 simplyrecipes.com/recipes/potato_skins/...

Nasa provincia (Alberta) sa hrdi dobrym hovadzim stejkom a bez pecenych zemiakov roznych typov by sme ich ani neservirovali =Parada!
andromeda
Ahoj honestka, ešte keby si to vložila ako recept po slovensky, lebo vyzerajú tak isto dobre.
jezibabka1
@andromeda keď si otvoríš recept, tak úplne hore by sa Ti malo ukázať, či chceš preložiť do iného jazyka, tam si klikni a budeš to mať po našom:)
tinca
Sovka, ja to poznám inak " Více sexu ako keksú", čiže ráno sex, večer sex a schudneme. Ale teraz vážne ako píše Hanina, tie pečené zemiačky v rúre s malom, ale pravým /nie všelijaké masielka/, nemá chybu. A tá atmoška, sedieť pri rúre na zemi a inhalovať tú vôňu pečených zemiačkov, to nemá chybu.
kucharronald
Vidíš? Aký dobrý nápad! :D

PS: Nejak sa mi netyká dobre :D asi preto, že na profilovej fotke máte takú ,,staršiu dámu" :D
michsamant
Tu sa fakt inac neda, len ucvrkavat :)))
@jezibabka , dobry napad!
@sovka , uzasna dieta a este k tomu ma tak rozosmiala, ze urcite budem zit aj 100 rokov,lebo smiech predlzuje zivot
@Ronald , :))) no pockaj ty dostanes na rit od jezibabky za tu "starsiu damu" :)))
honestka
jezibabka, s tym prekladom to mate fantastic! ja som si klepla na recept, ale taka kolonka mi nevyskocila... neviem ci je to preto, ze recet je original v anglictine, ale take feature tu ja nemam...
skusim mi poslat nejaku linku, kde to pracuje tebe, kde mozes prelozit len kliknutim, dakujem! a verim, ze supky zmizli, ja ich mozem hocikedy a tiez ich peciem a posypem parmesanom a chrumkam ako zajac mrkvu ved aj tak vyzeram, ze rada papkam....
Cheers!
cistinka
Ježibabka...ty normálne všetko zužitkuješ...čarodejnica jedna :-))))
honestka
nie jezibabka, to je TVOJ original! nedaj si ho vziat, to iba tu su taki smajchli, ze chcu zarobit este aj na supkach, hehe...
a pytaju poriadnu sumu, by ti mozno aj prestlo chutit....
takze sorry...vsetko dobre- nehnevas sa?
a dakujem, pozriem ten prehliadac...
jezibabka1
@honestka čítam Tvoj komentár spredu, zozadu a zas naspäť, ale za pana nevidím dôvod na hnevanie :))))) takže maj srdiečko na pokoji a pozdrav Canadské zemiakové šupky:))
celka
To je fakt nápad. My, keď zme eště sadili zemiaky, tak sme vyprážali
tie drobné ako americké brambory, len ich nie treba prekrájať.
A keď šůpem pekné jablka, tak šůpy usuším a priležitostně uvarim
s cukrom ako kompot,ale len na pitie. Móžu sa uvariť aj čerstvé.
bugrislansky
výborný nápad a co já osel už jsem se těch šlupek navyhazoval. no jestli to není hřích?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia