Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou

tiginko - fotkatiginko, 22. septembra 2017 18:19
Ďalšie recepty »
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninouFoto: tiginko

Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute sa výborne dopĺňajú.

2
porcie
10 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
100 g
100 g prerastená
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Množstvo surovín je orientačné - ja robievam od oka, podľa toho, pre koľko ľudí jedlo pripravujem a koľko ružičiek sa mi zmestí do panvice.

  2. 2

    Ružičky kelu očistíme, olúpeme nepekné lístky a rozkrojíme na polovičky. Vo väčšej panvici poukladáme kel rozkrojenou časťou na rozhorúčené maslo, prikryjeme a necháme opekať 4 minúty. Potom ružičky obrátime na "chrbátik" a prikryté dopečieme ďalšie 4 minúty. Panvicu odkryjeme, zdroj tepla vypneme a do stredu vložíme rozdrobenú gorgonzolu. Necháme roztopiť a opatrne premiešame s opečenými ružičkami kelu.

    Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou - obrázok 2
  3. 3

    Na inej panvici do chrumkava opražíme na drobno nakrájanú prerastenú slaninu, ktorou pri servírovaní posypeme kel. Ja som tentoraz využila nakrájanú jemne údenú slaninku z Lidla, je na toto použitie ideálna. Soliť podľa mňa nie je potrebné, syr aj slaninka sú slané dosť.

  4. 4

    Takto pripravené ružičky sú príjemné na skus, ani tvrdé, ani rozvarené. Na prílohu si v pomere 1:1 uvaríme v osolenej vode nakrájané zemiaky a batáty, po scedení hneď za horúca pridáme prelisovaný cesnak a čerstvo mleté korenie. Môžeme tiež pridať kúsok masla alebo za studena lisovaný olivový olej. Potom už stačí len popučiť resp. rozmixovať a podávať.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist