Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom fotorecept
Foto: stanci11
Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli Zobraziť celý popisPrehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si z toho spravila výborný samostatný chod.
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Jazmínovú ryžu som prepáchla dva krát vriacou vodou, prehodila do kastrólika, pridala karí, rascu, škoricu a klinčeky a trochu soli.
-
2
Zaliala som skoro dvojnásobkom vody a varila 10 minút.
-
3
Po 10 minútach som odstavila a nechala zakryté postáť ešte ďašlích 10 minút - všetká voda by sa mala vsiaknuť do ryže. Ja som mala určite viac vody ako bolo treba, takže nabudúce "od oka" uberiem, aby bola ryža menej lepivá.
-
4
V medzičase som si namočila hrozienka a nasekala kešu. Hrozienka som potom tiež nakrájala na drobnejšie.
-
5
Vo woku som si orestovala cibuľku na troške oleja a keď začala mäknúť pridala som nasekané hrozienka aj kešu. Krátko som orestovala a prihodila som hotovú ryžu.
-
6
Už som to spolu len premiešala, prehriala a odstavila. Na ozdobu by sa bolo zišlo ešte pár celých kešu, ale došli, takže som "nečančala" :D Inak jeden krát som ju mala takúto samotnú, a do práce som si pripravila už aj "vynovenú" verziu s ananásom. Jedno aj druhé bolo fantastické. Možno ste takúto nasládlu karí ryžu zažili v indických reštauráciách, možno nie - ak nie, pripravte si doma, môže vás prekvapiť, aká je chutná :)
@Kecemis , a vieš že hej? to pikantné by šlo! :)
@Izabella929 , to poznám z domu "radšej klasika, tam nemáš kde šlapnúť vedľa" :D
@Klukodvody - máš pravdu, chuť jasmínky by vynikla viac bez toho curry, ale v tomto recepte nemám pocit že je to silnejšie curry na škodu :)