Cícerová masala s hlivou

zoff - bez fotkyzoff, 23. júna 2017
Cícerová masala s hlivou
Foto: zoff

Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
200 g
1 malý ks
2 strúčiky
2 dc
1 ČL (zmes indického korenia)
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 hrsť (nakrájaný na kolieska)
1 PL (maslo)
1 PL
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Cibuľu aj cesnak si nakrájame na jemno. V panvici si rozohrejeme maslo a pridáme k nemu lyžicu oleja. Speníme si v ňom cibuľu a následne pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Keď sa cesnak "rozvonia" pridáme masalu a karí pastu.

  2. 2

    Do pripraveného základu pridáme hlivu a chvíľu podusíme. Keď nám hliva zmäkla je čas na cícer. Môzeme použiť konzervovaný alebo si deň vopred namočiť a uvariť do mäkka požadované množstvo. Vodu z konzervy cíceru zlejeme, ale ponecháme si trochu na neskôr. Cícer pridáme k hlive a premiešame.

  3. 3

    Následne do zmesi prilejeme kokosové mlieko, podľa chuti posolíme a niekoľko minút dusíme, aby sa všetky chute spojili. Netreba to preháňať, aby sme cícer nerozvarili.

  4. 4

    Po 10 - 15 minútach, ak sa nám vyparilo veľké množstvo tekutiny, môžeme podliať nálevom z cíceru. Kto chce, môže si to celé na záver zahustiť Solamylom rozmiešaným v troche vody, ale v princípe by mala zmes ostať dostatočne hustá vďaka kokosovému mlieku.

  5. 5

    Panvicu s cícerom odstavíme a nasypeme do nej pór nakrájaný na kolieska. Podľa chuti ešte dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou, bulgurom alebo len tak s pečivom.

Diskusia k receptu

haji
Aj ja, zajímavá kombinace, krásné foto! Díky za receptík!
rhonda
Čím by som mohla nahradiť hlivu (nejem žiadne hríby). Vďaka za tip