Foto: zoff
Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 konzerva |
|
200 g |
|
1 malý ks |
|
2 strúčiky |
|
2 dc |
|
1 ČL (zmes indického korenia) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
1 hrsť (nakrájaný na kolieska) |
|
1 PL (maslo) |
|
1 PL |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Cibuľu aj cesnak si nakrájame na jemno. V panvici si rozohrejeme maslo a pridáme k nemu lyžicu oleja. Speníme si v ňom cibuľu a následne pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Keď sa cesnak "rozvonia" pridáme masalu a karí pastu.
- 2
Do pripraveného základu pridáme hlivu a chvíľu podusíme. Keď nám hliva zmäkla je čas na cícer. Môzeme použiť konzervovaný alebo si deň vopred namočiť a uvariť do mäkka požadované množstvo. Vodu z konzervy cíceru zlejeme, ale ponecháme si trochu na neskôr. Cícer pridáme k hlive a premiešame.
- 3
Následne do zmesi prilejeme kokosové mlieko, podľa chuti posolíme a niekoľko minút dusíme, aby sa všetky chute spojili. Netreba to preháňať, aby sme cícer nerozvarili.
- 4
Po 10 - 15 minútach, ak sa nám vyparilo veľké množstvo tekutiny, môžeme podliať nálevom z cíceru. Kto chce, môže si to celé na záver zahustiť Solamylom rozmiešaným v troche vody, ale v princípe by mala zmes ostať dostatočne hustá vďaka kokosovému mlieku.
- 5
Panvicu s cícerom odstavíme a nasypeme do nej pór nakrájaný na kolieska. Podľa chuti ešte dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou, bulgurom alebo len tak s pečivom.
Tiež masala:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na sucho opečené plátky baklazanu.
Díky, to určite vyskúšam