Mätová omáčka k jahňacine

zolik - fotkazolik, 29. mája 2011

Dnes som piekla jahnacinu a tento recept od znameho nemeckeho kuchara Steffen Henssler som nasla na nete. Uvedene suroviny a mnozstva som si trochu upravila. Aj ked sa mi zdala tato kombinacia zvlastna, k jahnaciemu mäsu je ozaj optimalna. Rozpis je na dve porcie.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
6 PL
2 PL
100 ml vriaca
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dame skaramelizovat cukor, pridame cerstvu na drobno posekanu mätu a 1 minutu za staleho miesania spojime s karamelom. Pridame citornovu stavu, pomiesame a pridame 1 dl vriacej vody. Zredukujeme mnozstvo na polovicu a pridame ocot. Nechame este minutu varit na miernom ohni. Omacku mozeme podavat vlaznu alebo vychladenu.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Prílohy a omáčky, Varené

Diskusia k receptu

martamm
Tuto omacku urcite vyskusam. Mohla by sa podavat aj k inemu masku?
ancicka
Ja by som chcela vedieť,že či mäta pieporná a či medovka lekárska,lebo medovku veľa ludí vola mäta a je to podstatný rozdiel.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha