Hlivovo-zemiakové dukáty

natali - fotkanatali, 25. januára 2013
Hlivovo-zemiakové dukáty
Foto: natali

rýchle a sýte

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
100 g
1 ks
2 ks
100 - 150 g




Postup

  1. 1

    očistené zemiaky si nakrájame na kocky a necháme variť kým nezmäknú v slanej vode. medzitým si umyjeme hlivu, nakrájame na kocky, očistíme cibuľu, tiež ju nakrájame. na troške oleja opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú na kocky - pre chuť :) a nakoniec hlivu. okoreníme, osolíme a odstavíme z ohňa.

  2. 2

    uvarené zemiaky zlejeme, rozpučíme, pridáme vajce, hlivovú zmes a múku, ja som dávala od oka, ale treba pridávať až kým nemáme zo zmesi polohusté cesto, ako na krokety, dochutíme ak treba a potom už len vypečieme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

kika29
natali ja robim tiez take dukatiky ale davam cerstve huby zmrazene ,alebo sampinony dik za pripomenutie
hubata
Tak toto môže byť dobré ..... už som to dala do KK aby som mala inšpiráciu. Vďaka za pekný receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia