Ají de gallina

Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012 23:50
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Ají de gallinaFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks (rozmixované)
1 strúčik
 (alebo mletá žltá paprika)
2 - 3 ks
150 g
250 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vývar scedíme.

  2. 2

    Rožok namočíme v asi tretine vývaru a potom ho roztlačíme.

  3. 3

    V hrnci necháme vrieť rozmixovanú cibuľu, kým sa neodparí voda. Potom pridáme olej a žlté papričky a pražíme ďalej do hnedasta. Pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme a pridáme roztlačený rožok.

  4. 4

    Za stáleho miešania a pridania ostatného vývaru varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme kuracie prsia, mlieko a parmezán. Krátko povaríme (asi 5 minút) za stáleho miešania.

  5. 5

    Podávame s varenými zemiakmi, ktoré sú zakryté omáčkou a ryžou. Môžeme ozdobiť nakrájaným vareným vajíčkom a olivami.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist