Ají de gallina
Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vývar scedíme.
- 2
Rožok namočíme v asi tretine vývaru a potom ho roztlačíme.
- 3
V hrnci necháme vrieť rozmixovanú cibuľu, kým sa neodparí voda. Potom pridáme olej a žlté papričky a pražíme ďalej do hnedasta. Pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme a pridáme roztlačený rožok.
- 4
Za stáleho miešania a pridania ostatného vývaru varíme, kým zmes nezhustne. Pridáme kuracie prsia, mlieko a parmezán. Krátko povaríme (asi 5 minút) za stáleho miešania.
- 5
Podávame s varenými zemiakmi, ktoré sú zakryté omáčkou a ryžou. Môžeme ozdobiť nakrájaným vareným vajíčkom a olivami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V recepte nevidim nikde ryzu a ani to , ako ma byt pripravena . Budem musiet asi improvizovat ....
A tie šalátové listy, akú úlohu tam majú, nemajú nejakúvýraznú chuť...?
@babidka , asi si mala na mysli tie prsia blanšírovať, nie?
@evanaa ten salat take jsem nepochopila a zrejme nam to autor ani neobjasni. No co, salat neuskodi, vyzkousime, ne?
Brambory s ryzi nejsou nutne, vybrala bych si jen jednu prilohu.
A treba i s bramborovou kasi, jako je napr recept na bravcovy jazyk v chlebove omacce (@alena45 ) .
Uz se tesim jake to bude.
Aji je zlta peruanska chilli paprika na scoville je 30000 - 50000
na porovnanie madarske feferonky su 5000 - 8000. A neviem ale do tej omacky idu tradicne aj drvene orechy?
en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale...
Omacka je naprosto uzasna, ojedinela, vynikajici !! Kureci prsa namarinovana a pak teprve uvarena. S listy salatu a porkem, jak pise pan kuchar. Zluta paprika jen malo, ne kazdy ma rad paliva jidla. priste vyzkousim se zlutou paprikou cerstvou, jen pro chut . Tohle jidlo pridavam na seznam oblibenych. stoji to za to, vyzkousejte !