Foto: sjuz
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam sa medze nekladú...:)
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke - nie však úplne do mäkka - ošúpeme, a pozdĺžne prekrojíme. Malou lyžičkou vydlabeme opatrne vnútro do misky, v ktorej ho ešte budeme zarábať s ostatnými surovinami a pokladieme na mastný plech.
-
2
Vydlabané vnútro zemiakov rozpučíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu, chren, posekanú vňať, a osolíme. Kto chce, môže pridať pre zjemnenie ešte žĺtok.
-
3
Zmesou naplníme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred koncom na každý zemiak položíme plátoček masla a ešte zapečieme do zlata.
varecha.pravda.sk/recepty/telaci-roastbeef-sipkovou-omack...