Foto: kecemis
Tekvicova sezona pokracuje dalej.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1,5 hrnčeka (alebo panko) |
|
1/3 hrnčeka |
|
4 - 5 strúčikov |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
1/3 hrnčeka |
|
2 ks |
|
Tahini dipp: | |
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL (siracha sauce) |
|
Postup
-
1
Tak toto je acorn, ktory som ja pouzil.
-
2
A takto som ju ocistil a nakrajal na mesiaciky. Snazil som sa ju nakrajat na jednotnu jedno-centrimetrovu hrubku.
-
3
V miske som si zmiesal struhanku, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat, roztlaceny cesnak, nastruhanu citronovu koru, pomletu rimsku rascu sol a korenie. Dobre som premiesal a dal na tanier v ktorom budem obalovat tekvicu.
-
4
Zapol som ruru na 200 stupnov. Dal som na tanier celozrnnu muku, na druhy rozslahane vajcia a na tretom som uz mal struhanku. Klasicky obalim, muka, vajce a struhanka. Struhanku trosku popritlacal na tekvicu, aby lepsie drzala. Potom som ich ukladal na plech vystlaty papierom. Dal som do rury piect. Piekol som asi 15-20 minut vybral a otocil,a dal na dalsich 15 minut, alebo pokial nie je tekvica primerane makka.
-
5
Medzitym v miske zmiesal som vsetky suroviny uvedene v surovinach na pripravu tahini dippu..
-
6
Upecenu tekvicu podavam s tahini dippom.
@patroveckypitrs Tahini sa dá vyrobiť jednoducho aj doma. Sú to sezamové semienka opražené na panvici do zlatista. Potom sa už len rozmixujú s pár lyžicami olivového oleja na jemnú pastu a v chladničke to vydrží veľmi dlho.