Vyprážaná tekvica s tahini dipom fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 23. októbra 2015
Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept)
Foto: kecemis

Tekvicova sezona pokracuje dalej.

6-8
porcií
25 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1,5 hrnčeka (alebo panko)
1/3 hrnčeka
4 - 5 strúčikov
2 PL
1 ČL
1/3 hrnčeka
2 ks
Tahini dipp:
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL (siracha sauce)




Postup

  1. 1

    Tak toto je acorn, ktory som ja pouzil.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A takto som ju ocistil a nakrajal na mesiaciky. Snazil som sa ju nakrajat na jednotnu jedno-centrimetrovu hrubku.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som si zmiesal struhanku, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat, roztlaceny cesnak, nastruhanu citronovu koru, pomletu rimsku rascu sol a korenie. Dobre som premiesal a dal na tanier v ktorom budem obalovat tekvicu.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapol som ruru na 200 stupnov. Dal som na tanier celozrnnu muku, na druhy rozslahane vajcia a na tretom som uz mal struhanku. Klasicky obalim, muka, vajce a struhanka. Struhanku trosku popritlacal na tekvicu, aby lepsie drzala. Potom som ich ukladal na plech vystlaty papierom. Dal som do rury piect. Piekol som asi 15-20 minut vybral a otocil,a dal na dalsich 15 minut, alebo pokial nie je tekvica primerane makka.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym v miske zmiesal som vsetky suroviny uvedene v surovinach na pripravu tahini dippu..

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upecenu tekvicu podavam s tahini dippom.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Pozoruhodné tak to si vyskúšam, len použijem obyčajnú hladkú muku. Musím si ešte zohnať ten " tahini" kde to zoženiem. Maš plný počet * a ukladám.
kaschmere
Zaujímavý recept, určite vyskúšam.
@patroveckypitrs Tahini sa dá vyrobiť jednoducho aj doma. Sú to sezamové semienka opražené na panvici do zlatista. Potom sa už len rozmixujú s pár lyžicami olivového oleja na jemnú pastu a v chladničke to vydrží veľmi dlho.
francuzska1
Pekny receptik;-)) a ak mozem odpovedat @patroveckypitrs , popripade ak by sa ti nechcelo tahini robit doma, maju to vo vsetkych obchodoch so zdravou vyzivou, bio obchodoch, dokonca aj v Dm drogerii;-))
kecemis
Dakujem Vam vsetkymza nahliadnutie a aj zodpovedanie zvedavych otazok.
kukulienka71
taký jeden mesiačik by som ochutnala, neviem si tú chuť predstaviť. Dnes budeme s malou vyrezávať tekvicu, zohnala som poriadny kusisko:-) tú tvoju nepoznám, pekný víkend prajem.
cesminaz
Neviem si sice tu chut predstavit,ale paci sa mi to :-) Urcite by som ochutnala.Pekna a lakava uvodna fotka :-)
kecemis
Dakujem Vam dievcata. Som si isty, ze neolutujete. Tekvica makka a v chrumkavom obale s dippom ktory jej dava uzasny smrnc.
havino
kedysi sa tekvica, patizony, aj kaleráby vysmážali len taký fukot, chuť si tej svojej predstaviť viem, ale táto tvoja pre mňa niečo nové, tu po takej ani chýru ani slychu veru, ale len dobré muselo byť a s dipom super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia