Vyprážaná tekvica s tahini dipom fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 23. októbra 2015
Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept)
Foto: kecemis

Tekvicova sezona pokracuje dalej.

6-8
porcií
25 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1,5 hrnčeka (alebo panko)
1/3 hrnčeka
4 - 5 strúčikov
2 PL
1 ČL
1/3 hrnčeka
2 ks
Tahini dipp:
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL (siracha sauce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak toto je acorn, ktory som ja pouzil.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A takto som ju ocistil a nakrajal na mesiaciky. Snazil som sa ju nakrajat na jednotnu jedno-centrimetrovu hrubku.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som si zmiesal struhanku, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat, roztlaceny cesnak, nastruhanu citronovu koru, pomletu rimsku rascu sol a korenie. Dobre som premiesal a dal na tanier v ktorom budem obalovat tekvicu.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapol som ruru na 200 stupnov. Dal som na tanier celozrnnu muku, na druhy rozslahane vajcia a na tretom som uz mal struhanku. Klasicky obalim, muka, vajce a struhanka. Struhanku trosku popritlacal na tekvicu, aby lepsie drzala. Potom som ich ukladal na plech vystlaty papierom. Dal som do rury piect. Piekol som asi 15-20 minut vybral a otocil,a dal na dalsich 15 minut, alebo pokial nie je tekvica primerane makka.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym v miske zmiesal som vsetky suroviny uvedene v surovinach na pripravu tahini dippu..

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upecenu tekvicu podavam s tahini dippom.

    Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Zaujímavý recept, určite vyskúšam.
@patroveckypitrs Tahini sa dá vyrobiť jednoducho aj doma. Sú to sezamové semienka opražené na panvici do zlatista. Potom sa už len rozmixujú s pár lyžicami olivového oleja na jemnú pastu a v chladničke to vydrží veľmi dlho.
taký jeden mesiačik by som ochutnala, neviem si tú chuť predstaviť. Dnes budeme s malou vyrezávať tekvicu, zohnala som poriadny kusisko:-) tú tvoju nepoznám, pekný víkend prajem.
kedysi sa tekvica, patizony, aj kaleráby vysmážali len taký fukot, chuť si tej svojej predstaviť viem, ale táto tvoja pre mňa niečo nové, tu po takej ani chýru ani slychu veru, ale len dobré muselo byť a s dipom super

Pridaj komentár k receptu: