Divinový chrbát s medovými lievancami
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové Zobraziť celý popisMed je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na lievance pomiešame a necháme kysnúť 10 minút. Keď cesto nakysne, predhrejeme panvicu na lievance a nalejeme na ňu trošku oleja. Lyžicou spravíme lievance a opečieme ich na oleji.
- 2
Chrbát očistíme, odblaníme, nasolíme a okoreníme. Panvicu necháme, aby sa poriadne zohriala a mäso na veľkom plameni opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vínom a pridáme rozmarín. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 15 minút.
- 3
Pri podávaní nakrájame divinový chrbát na plátky a striedavo ukladáme na tanier s lievancami. Nakoniec pokvapkáme medom a ozdobíme ríbezľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu