Divinový chrbát s medovými lievancami

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Divinový chrbát s medovými lievancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (alebo z jeleňa)
100 ml
Na lievance:
2 ks
400 ml
20 g
100 g
150 g
1 PL
 na pečenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na lievance pomiešame a necháme kysnúť 10 minút. Keď cesto nakysne, predhrejeme panvicu na lievance a nalejeme na ňu trošku oleja. Lyžicou spravíme lievance a opečieme ich na oleji.

  2. 2

    Chrbát očistíme, odblaníme, nasolíme a okoreníme. Panvicu necháme, aby sa poriadne zohriala a mäso na veľkom plameni opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vínom a pridáme rozmarín. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 15 minút.

  3. 3

    Pri podávaní nakrájame divinový chrbát na plátky a striedavo ukladáme na tanier s lievancami. Nakoniec pokvapkáme medom a ozdobíme ríbezľami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre