Zapečená brokolica pod perinou

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 19. decembra 2011
Zapečená brokolica pod perinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
30 g
150 ml
100 g
75 g
550 g
125 g
500 ml
1 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme umytú, na ružičky rozobratú brokolicu, osolíme. Podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly dusíme do mäkka.

  2. 2

    Do vydusenej brokolice pridáme nakrájaný cesnak a podlejeme sladkou smotanou, ktorú necháme odpariť. Medzitým z uvarených zemiakov, masla, soli a sladkej smotany urobíme zemiakovú kašu, do ktorej pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.

  3. 3

    Hotovú podusenú brokolicu dáme do zapekacej misky a rozotrieme na ňu zemiakovú kašu. Po povrchu ju jemne pokvapkáme olivovým olejom, aby bola po zapečení pekne červená. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia