Zapečená brokolica pod perinou
Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 19. decembra 2011
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 19. decembra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu, pridáme umytú, na ružičky rozobratú brokolicu, osolíme. Podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly dusíme do mäkka.
- 2
Do vydusenej brokolice pridáme nakrájaný cesnak a podlejeme sladkou smotanou, ktorú necháme odpariť. Medzitým z uvarených zemiakov, masla, soli a sladkej smotany urobíme zemiakovú kašu, do ktorej pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.
- 3
Hotovú podusenú brokolicu dáme do zapekacej misky a rozotrieme na ňu zemiakovú kašu. Po povrchu ju jemne pokvapkáme olivovým olejom, aby bola po zapečení pekne červená. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
už je v kk