Krekry z kože a pena z laloka fotorecept
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 23. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 23. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.
-
2
Potom kocky rozložíme na plech vyložený silikónom alebo papierom na pečenie. Prikryjeme ich ďalším papierom alebo silikónom a zaťažíme ďalším plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 120 °C na 3 hodiny.
-
3
Hotové vyberieme a ešte necháme vysušiť. Vypražíme v oleji, vysušíme a osolíme.
-
4
Pena z laloka: Očistenú cibuľu nakrájame, vložíme do rozpálenej masti a pražíme, pridáme lalok a všetky ostatné suroviny okrem bravčovej pečene, ktorú pridáme až nakoniec, keď už je lalok takmer mäkký. Hotové poriadne rozmixujeme na penu a necháme vychladiť.
Podľa mňa je tá pena to šedohnedé v mištičke z kože. To dole vyzerá naozaj ako šutr a pod tým slama. Možno je to lávový kameň, zohriaty vo vaničke, aby sa to udržalo teplé. Tento recept by sa mal volať Hádaj čo je to, a výherca by dostal zadarmo večeru v tej reštike. Alebo aspoň knihu receptov od Varechy. Za klikania na recept by sa to aj oplatilo, nie? Pozrela som aj ostatné recepty, tak to sa niekto naozaj vyřádil.
Ale ak vyhrám , tak si dám rezeň. LEN rezeň.