Slané chuťovky
Slané chuťovky

Krekry z kože a pena z laloka fotorecept

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 23. februára 2018
Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

100 g
400 g (na vyprážanie)
Pena z laloka:
200 g
30 g
40 g
25 g
150 g
15 g
50 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom kocky rozložíme na plech vyložený silikónom alebo papierom na pečenie. Prikryjeme ich ďalším papierom alebo silikónom a zaťažíme ďalším plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 120 °C na 3 hodiny.

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové vyberieme a ešte necháme vysušiť. Vypražíme v oleji, vysušíme a osolíme.

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pena z laloka: Očistenú cibuľu nakrájame, vložíme do rozpálenej masti a pražíme, pridáme lalok a všetky ostatné suroviny okrem bravčovej pečene, ktorú pridáme až nakoniec, keď už je lalok takmer mäkký. Hotové poriadne rozmixujeme na penu a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Vyzerá to zvláštne - aj recept aj servírovanie, ale je to zase nový nápad s vtipom...
evanaaa
Čo kože, ale tá pena, alebo čo to má byť vypadá ako uhlie :-)....ale asi chuť zostáva dobrá.
buchtabuchta
@Evanaaa (24.2.2018 18:20)

Podľa mňa je tá pena to šedohnedé v mištičke z kože. To dole vyzerá naozaj ako šutr a pod tým slama. Možno je to lávový kameň, zohriaty vo vaničke, aby sa to udržalo teplé. Tento recept by sa mal volať Hádaj čo je to, a výherca by dostal zadarmo večeru v tej reštike. Alebo aspoň knihu receptov od Varechy. Za klikania na recept by sa to aj oplatilo, nie? Pozrela som aj ostatné recepty, tak to sa niekto naozaj vyřádil.
ivan14
Já mám ve své kuchařce ty "krekry" zaznamenané jako "chicharones", z mexické kuchyně. Uvařené kůže v okyselené a osolené vodě, usušené dotvrda na slunci a pak fritované. Nabublinkují a chřupají. Ještě jsem nezkoušel, ale v mrazničce mám kůží dost, tak do toho.. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia