Foto: kukulienka71
Dnes som sa inšpirovala spomienkami na podobný, ešte neskúšaný recept.Výsledok ma milo prekvapil.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
0,4 kg |
|
1 ks |
|
0,05 kg |
|
2 ks |
|
0,5 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
1 dl |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň umyjeme,odblaníme a pokrájame k pomletiu.Cibuľku a slaninu pokrájame na drobno a upražíme do červena.Polovičku rohlíka nakrájame a namočíme do mlieka,potom vyžmýkame.Oddelíme žĺtky od bielkov,z ktorých vyšľaháme tuhý sneh.Formu srnčieho chrbáta vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
-
2
Rúru si predhrejeme na 180°C.Pečeň pomelieme a pridáme k nej všetky ostatné suroviny aj koreniny a soľ.Kto chce,môže pridať aj strúčik cesnaku.Sneh z bielkov pridávame posledný a to veľmi zľahka,iba ho vareškou vtáčame do masy,aby sme mali nákyp ľahučký.Masu vylejeme do pripravenej formy srnčieho chrbáta a uložíme do horúcou vodou naplneného pekáča(vodný kúpeľ).
-
3
Môžeme zakryť alobalom aspoň na 15minút,nákyp nám tak nevyschne.Pečieme ešte 15minút nezakryté,takže spolu 30 minút.
-
4
Ešte teplý nákyp vyklopíme z formy a pokrájame.Vhodná príloha je zemiaková kaša,zeleninový šalát,prípadne dusené jablká.Takisto bude výborný nastudeno.
Diskusia k receptu