Cuketové predjedlo s tvarohovo, syrovo-jogurtovým krémom s orechmi, cesnakom a bazalkou fotorecept
Foto: pusta
Pre návštevu som pripravila ľahké a chutné predjedlo. Plátky cukety som opiekla na olivovom oleji a naplnila tvarohovo- syrovo-jogurtovým krémom, do ktorého som pridala orechy, Zobraziť celý popisPre návštevu som pripravila ľahké a chutné predjedlo. Plátky cukety som opiekla na olivovom oleji a naplnila tvarohovo- syrovo-jogurtovým krémom, do ktorého som pridala orechy, cesnak a bazalku. Doplnila som cherry paradajkami. Je to svieže, chuné, ľahké a zároveň efektné letné predjedlo, ktoré vzbudzuje chuť do hlavného chodu.
porcia
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 PL |
|
krém: | |
125 g |
|
60 g |
|
30 g |
|
1 PL na jemno posekaná |
|
1 - 2 PL |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti |
|
3 ks na osobu |
|
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Cuketu som umyla a pomocou škrabky na zeleninu pokrájala po dĺžke na tenké plátky.
-
3
Plátky som poriadne osolila a 30 minút som ich nechala "vypotiť".
-
4
Zatiaľ som posekala na hrubo opražené vlašské orechy.
-
5
Plátky osolenej cukety som v sitku opláchla tečúcou vodou a na kuchynskej papierovej utierke som ich osušila.
-
6
Grilovaciu panvicu som jemne potrela olivovým olejom, rozpálila som ju poriadne a opiekla som na ne jplátky cukety asi 1/2 minúty z oboch strán. Preložila som ich na tanier a nechala úplne vychladnúť.
-
7
Do misy som dala tvaroh, ktorý som rozdrobila vidličkou a pridala som krémový syr.
-
8
Pripravila som si očistený cesnak, ktorý som nastrúhala na jemnom strúhadle.
-
9
Umylôa som bazalku a osušila som ju na papierovej kuchynskej utierke.
-
10
Bazalku som pokrájala na hrubo.
-
11
K syru a tvarohu som pridala jogurt, jemne som osolila.
-
12
Premiešala som spolu a ku zmesi som pridala postrúhaný cesnak, posekané orechy a posekanú bazalku.
-
13
Všetko som spolu vymiešala na homogénny krém. Ak ho chcete hustejší, dajte menej jogurtu, ja som dala 2 PL môjho vlastného hustého domáceho jogurtu.
-
14
Uložila som na seba 3 - 4 plátky opečenej cukety tak, aby sa z časti prekrývali, čo vytvorí pekné farebné prúžkovanie svetlej a tmavo-zelenej farby stočeného závitku. Na dolný okraj pripravených opečených plátkov cukety som dala 2 CL krému a stočila na tesno do rolky.
-
15
Na jednu porciu som dala 3 závitky naplnené krémom a doplnila 3 cherry paradajkami a polovičkou jadra vlašského orecha. Tieto závitky podávam ako predjedlo, dokonale sa v nich snúbi chuť opečenej cukety s jemnou chuťou tvarohu, syra, jogurtu s cesnakom, bazalkou a orechmi, vynikajúco harmonizuje so cherry paradajkami. K predjedlu podávam malé chutné banketky a pohár dobre vychladeného suchého vína.
som rada, že sa ti recept páči.
vdaka.
dakujem.
veľmi ma poteší, ak vyskúšaš.
to ja dakujem tebe za peknú pochvalu.
áno chutilo, a ešte ako.
dakujem.