Foto: alicka80
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My doma sme si ho nazvali po svojom a Zobraziť celý popisTento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My doma sme si ho nazvali po svojom a trošku sme si ho upravili. Hlavne čo sa kvantity týka. Je perfektný, možno aj lepší ako klasický zemiakový. Fakt príjemná zmena. Fotila som len mobilom, ale skúste ho :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladnú očistíme ich a pretlačíme ich cez sitko na zemiaky (nakrájame). Načistíme mrkvu, nakrájame na kocky a osmahneme na olivovom oleji. Zalejeme ju vodou a podusíme kým nezmäkne. Potom ju trošku popučíme napr. vidličkou, ale nie úplne na kašu. Vajíčka uvarené natvrdo očistíme a nakrájame nadrobno. Olivy si precedíme a tiež nakrájame na kolieska.
- 2
Zmiešame zemiaky, mrkvu, vajíčka, olivy spolu s tuniakom aj so šťavou (ja som mala 2 konzervy drveného tuniaka a 2 konzervy kúsky tuniaka). Posolíme, pokoreníme a pridáme 1 a pol sklíčka (440 ML) majonézy. Dobre premiešame a dáme zachladiť.
- 3
Údené pliecko si obvaríme a po vychladnutí nakrájame. Podávame so šalátom. Perfektne by sa k tomu hodila aj vyprážaná ryba, alebo rezeň. Prípadne sa to dá jesť len tak s pečivom. My uvažujeme, že zameníme tento šalát so zemiakovým na Vianoce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu