Ovčí syr v chlebovom obale

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 20. septembra 2015
Ovčí syr v chlebovom obale
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Necestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše tradičné suroviny, kombinácie a postupy môžu byť inšpiráciou aj pri príprave modernej zážitkovej gastronómie.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
400 g
100 g
200 ml
200 g (paprika, uhorka, paradajka)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlieb namočíme v mlieku. Vypracujeme z neho tuhšie cesto, ktoré natrieme na fóliu a zabalíme doň ovčí syr.

  2. 2

    Pripravený syr opečieme sprudka na oleji a dáme asi na 5 minút do vyhriatej rúry, ktorú hneď vypneme.

  3. 3

    Zemiaky nakrájame na rovnako veľké kocky, zalejeme vývarom, pridáme cesnak, cibuľu a varíme, kým nie sú mäkké. Vychladnuté zemiaky opečieme na panvici tesne pred podávaním.

  4. 4

    Zeleninu poukladáme na tanier a potrieme dresingom pripraveným z jogurtu a byliniek.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: