Ovčí syr v chlebovom obale
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 20. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Necestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše tradičné suroviny, kombinácie a postupy môžu byť inšpiráciou aj pri Zobraziť celý popisNecestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše tradičné suroviny, kombinácie a postupy môžu byť inšpiráciou aj pri príprave modernej zážitkovej gastronómie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chlieb namočíme v mlieku. Vypracujeme z neho tuhšie cesto, ktoré natrieme na fóliu a zabalíme doň ovčí syr.
- 2
Pripravený syr opečieme sprudka na oleji a dáme asi na 5 minút do vyhriatej rúry, ktorú hneď vypneme.
- 3
Zemiaky nakrájame na rovnako veľké kocky, zalejeme vývarom, pridáme cesnak, cibuľu a varíme, kým nie sú mäkké. Vychladnuté zemiaky opečieme na panvici tesne pred podávaním.
- 4
Zeleninu poukladáme na tanier a potrieme dresingom pripraveným z jogurtu a byliniek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu