Cuketa plnená fetou
Jedli ste už plnenú cuketu? Vyskúšajte tento recept od nášho televízneho kuchára.
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Najzeleninovejšia polievka
Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva...
Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...
Huspenina z kapra
Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, ...
Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...
Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...
Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com).
Artičoky plnené mletým mäsom
Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.
Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...
Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Rolky z grilovaného baklažánu
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Chutné veľkonočné vajíčka
Ak Vám príde návšteva na Veľkonočné sviatky, môžete ich pohostiť takýmito chutno - chutnými vajíčkami, ...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Hrianky s krevetami
tento receptík som našla na MMB a na pár mesiacov sa mi stratil :) ale dnes som...
Pagáčiky s údeninou
Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme...