
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany
U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)

Mňam mňam mäsko
Umyté a očistené mäso nakrájame na rezance, cibuľu nakrájame nadrobno.

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Výborné zemiakové langoše
Cesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Langoš je výborný s cesnakom, syrom, ...

Mexická fazuľa - hustá polievka
Ak použijeme suchú fazuľu, večer vopred si ju namočíme a následne ráno uvaríme domäkka. Vodu...

Pečené kuracie pečienky
Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak...

Zapekané špagety so syrom
Tento recept som videl v TV, relácia o varení. Máme radi cestoviny, tak ich varím často. Najčastejšie...

Červená kyslá zemiaková polievka
Toto je jedna z mála polievok, ktorú si pamätám ešte z detstva. Bola som veľmi prieberčivý stravník a skoro nič som nechcela jesť...

Kuriatka na smotane s nokedlami
Včera som dostala väčšie množstvo krásnych kuriatok. Niečo som z nich ihneď spracovala a zavarila som...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Šťavnatá krkovička z rúry
Krkovičku umyjeme a necháme odkvapkať. Plátky mäsa osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a korením...

Kebab
nechutil mi kebab co robievali u nas tak sme si zacali robit z kuraciny taky nas domaci...

Domáce ravioly plnené mletým mäsom
Tentokrát som prihodila krátke video - ak robíte domáce cestoviny s mašinou na vaľkanie cesta, je...

Koložvárska kapusta vegánska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju...

Jahňacina v rímskom hrnci
Jednoduché a dobré. Chce to len zohnať kvalitné mäso, pridať čerstvé bylinky, nechať odležať...

Jednoduché langoše s kefírom
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine

Záhorácky vrabec
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu...

Krkovička v majonéze
Tato krkovička je bezesporu kalorická bomba. Kdo má však rád vepřové maso, tak tuto úpravu...

Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...

Hovädzí guláš Čovňomajvarechastojí a Pracovná polievka
Podľa mňa je guláš čiste improvizačné jedlo, kde nie je stanovené množstvo, typ a druh jednotlivých surovín...

Zapekané penne s karfiolom a syrovou omáčkou
Máte doma karfiol a neviete čo s ním ? Neobchádzajte ho a spravte si túto pochúťku :)

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...

Medovo-pikantné kuracie štvrte
Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je...

Cestoviny s krémovým údeným lososom
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...