Plnená paprika v paradajkovej omáčke

dr - fotkadr, 18. júna 2015
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Foto: dr

Viem, že sú tu recepty na plnenú papriku. Možno je v tom mojom niečo iné, ako v tých čo tu už sú, alebo je môj postup iný, ak vás ale recept nezaujme ignorujte ho.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
1 ks
Omáčka:
1000 g (pretlak)
1,5 l
1 PL (olej)
2 PL
200 ml
2 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme, pridáme udusenú vychladnutú ryžu, celé surové vajíčko, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a drvenú rascu. Spracujeme všetko spolu najlepšie rukou a necháme pol hodiny odležať. Medzitým si umyjeme a očistíme papriku, najlepšia je bledozelená paprika odrody PCR. Odležanou zmesou naplníme papriky, prípadne vytvarujeme guľky a poukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme 20 minút, potom papriky a guľky otočíme a pečieme zasa asi 20 minút.

  2. 2

    Pokiaľ sa pečú papriky, pripravíme si rajčinovú omáčku. Do hrnca dáme lyžicu masti prípadne oleja, keď sa zohreje dáme polievkovú lyžicu hladkej múky a urobíme zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Metličkou miešame, aby sa nevytvorili z múky hrudky. Keď zovrie voda prilejeme pasírované rajčiny, znova necháme za občasného miešania zovrieť, pridáme bobkové listy, cukor a osolíme podľa chuti. Omáčku necháme variť 15-20 minút. Nakoniec pridáme po troche sladkú smotanu. Smotanu som kedysi nedávala, ale zistila som, že omáčka je so smotanou chuťovo lepšia a kto má problémy s kyselinou z rajčín, smotana túto kyslosť zneutralizuje.

  3. 3

    Nakoniec upečené plnené papriky vložíme do omáčky, necháme spolu asi 5 minút povariť. Po odstavení počkáme 30 minút a môžeme servírovať. K omáčke máme najradšej pečivo, niekedy ale robievam k nej kysnutú knedľu. Ja mám plnenú papriku ale rada len tak samotnú bez pečiva alebo knedle.

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@dr , odkedy si pridala svoj recept, plnenú papriku som už robila takto druhý krát. U nás v robote ju tiež takto piekli pred vložením do omáčky, aj som sa pýtala, že ako, že inak chutí, zaujímavejšie, ked je pripečená, povedali, ale vždy som zabudla, po pridaní tebou som už nezabudla a aj kapanek smotany som pridala a zjemnilo omáčku veru,
paprika, nie je taká gumovitá, ako varená a aj na guľkách cítiť, že sú opečené, chutné. Takto musím polievať knedle polovičke :-)




2x katka78, dr