Foto: elysa
Dlho som ju nerobievala, ale v poslednom čase ju máme v obľube. Kedže je horúco, tak varím "turbo" spôsobom... Normálne by som Zobraziť celý popisDlho som ju nerobievala, ale v poslednom čase ju máme v obľube. Kedže je horúco, tak varím "turbo" spôsobom... Normálne by som ju podávala s domácou fašírkou, teraz som ju nahradila kúpenou sekanou, ktorú som opiekla... Robím ju aj bez zemiakov, vtedy parím knedľu... A chutí nám aj s uvareným vajíčkom....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky pokrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody.
-
2
V ďalšom hrnci rozpustíme maslo.
-
3
Pridáme hladkú múku a popražíme.
-
4
Prilejeme mlieko, pridáme bobkový list.
-
5
Za častého miešania privedieme do varu.
-
6
Do vriaceho mlieka prilejeme šľahačkovú smotanu. Počas celého varenia kôprovku čo najčastejšie miešame.
-
7
Necháme 2-3 minúty povariť- miešame. Osolíme, ocukríme a pridáme čerstvý nasekaný kôpor.
-
8
Do kôprovky pridáme uvarené scedené zemiaky, ak sa nám zdá hustá, tak ju zriedime mliekom, alebo vodou zo zemiakov. My máme radšej hustejšiu.
-
9
Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou alebo octom. Ja omáčky kyslím až po dovarení, po asi 10 minútach, tak sa mi ešte nikdy nezrazila. Šťavu prilievam za stáleho miešania. K omáčke som opiekla sekanú a uvarila vajíčka na tvrdo- každému podľa chuti.
výborná koprovka.