Foto: veganvidya
Recept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, v podstate s čímkoľvek :). Ak nemáte cícer, môžete nahradiť hocijakou Zobraziť celý popisRecept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, v podstate s čímkoľvek :). Ak nemáte cícer, môžete nahradiť hocijakou fazuľou.
porcie
Postup
-
1
Cícer namočíme do studenej vody z večera do rána. Vodu zlejeme, cícer ešte prepláchneme a dáme variť do studenej vody. Varíme spolu s bobkovým listom a novým korením, kým nebude mäkký. Vo väčšom hrnci restujeme cibuľu na oleji spolu so sladkou paprikou a soľou. Papriku iba krátko, aby nezhorkla. Prilejeme vývar a povaríme domäkka.
-
2
Medzitým si rozmixujeme polovicu cíceru na hustú kašu s troškou cícerového vývaru – stačí aj ponorným mixérom. V hrnci rozmixujeme aj uvarenú cibuľu. Potom do toho istého hrnca pridáme rozmixovaný aj celý cícer. Pridáme pór a krátko povaríme. Prilejeme rastlinnú smotanu, dochutíme citrónovou šťavou a Solčankou. My sme podávali s vareným pšenom.
Diskusia k receptu