Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám rada toto jedlo a teraz v zime je prísun Zobraziť celý popisJa som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám rada toto jedlo a teraz v zime je prísun vitamínov potrebný a najlepšie mi chutí so zemiakovou kašou.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme, vyberieme ju a v masti podusíme kyslú kapustu a pretlačený cesnak, do ktorej pridáme bobkový list. Občas podlejeme vodou. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu /polovicu/, pridáme umytú ryžu, orestujeme, osolíme, zalejeme vodou a prikrytú uvaríme do mäkka. Druhú polovicu cibule tiež orestujeme na oleji a pridáme mleté mäso a nakrájanú klobásu, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a udusíme. Nemusíme to dusiť celkom do mäkka, keďže sa to bude ešte piecť.
- 2
Do vhodnej zapekacej nádoby alebo pekáča, vymasteného a vysypaného strúhankou dáme vrstvu kapusty, na to vrstvu ryže, potom mäsovú zmes a tak prekladáme vrstvy a navrch dáme kapustu. Navrch môžeme dať aj vyškvarenú slaninku. Zapečieme v rúre asi 30 -40 minút. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu