Foto: gordonko
...ešte včera mne neznámá huba dnes naplnila moje brucho ....chutila
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
... takto vyzerá ,, PEČEŇOVEC DUBOVÝ ,, , jako na potvoru som nemal foťák pri sebe aby som ho odfotil priamo na strome
-
2
povrch je mazglavý, ale vrchná ,,koža ,, sa dá stiahnúť ,,,potom je to už OK ..... to žlté v pozadi je spodná časť pečeňovca dubového
-
3
...nakrájal som ho na cm plátky
-
4
...tie som potom dal povariť na 10 minut do vody , po 10 minutách som ich zlial cez sitko a nechal vychladnúť
-
5
.... pripravíme si trojobal , mlieko z vajcom
-
6
podla rady som pridal aj trochu mletého korenia a osolil
-
7
vychladnuté plátky pečeňovca dubového posolíme
-
8
... obalíme v hladkej múke
-
9
namočíme do vajíčka
-
10
obalíme v strúhanke
-
11
pripravené na vysmážanie
-
12
.... dozlatova osmahneme z oboch strán
-
13
hotové preložíme na servítku aby ,,vypila,, prebytočný tuk
-
14
pobával som sám sebe zo zemiakovým piré ....unás huby jem iba ja
-
15
.... tak DOBRÚ CHUŤ
tak si mi chýbal-ked si sa stratil...ešteže si sa ku nám vrátil...
moji chlapi si práve na masti klobúky bedlí smažia-len tak-holé-posolia-položia na chlieb-a mľaskajú od rozkoše..
totok sme ešte nikdy nebrali..nehľadali..nejedli...ale...ked píšeš -že tak skvostne je jedlý-možno sa raz uloviť podarí...
zatiaľ ho idem hľadať v múdrych knižkách-čo mi o ňom poklebetia...
@anika62 čítal som recept aj na guláš , ten spravim nabudúce , dnes som ho zle nakrájal , čítal a chcel som spraviť recept, kde je pečeňovec dubový zabalený v plátku šumky a platku syra a potom trojobal a vysmažený ............
už ma na vareche zasa máte
len aby bolo zčoho variť
lebo je všetko iba na ri....